In ceea ce priveste anul 2008, situatia nu este deloc imbucuratoare in conditiile in care se constata o crestere a numarului de accidente rutiere de pe raza municipiului si a judetului Braila. In numai 7 luni, s-au petrecut 205 accidente de circulatie, 25,85% dintre acestea fiind comise de catre soferi posesori de permis de conducere de maxim doi ani. "Din analiza accidentelor de circulatie care au avut loc in cursul anului 2007 si in primele 7 luni ale anului 2008 si au fost comise de soferi posesori ai unui permis de conducere cu o vechime de maximum un an, se constata faptul ca 67,5%, respectiv 46,6% dintre evenimentele rutiere au avut ca vinovati principali sau secundari tinerii de sex masculin cu virste intre 18 si 30 ani", a precizat purtatorul de cuvint al Inspectoratului de Politie al Judetului, subinspector Jenel Sogor.
In cele mai multe cazuri, vinovatii principali si cei secundari au scapat nevatamati sau raniti usor, comparativ cu numarul celorlalte victime implicate in respectivele evenimentele rutiere si gravitatea leziunilor suferite de pasageri sau alti participanti in trafic. Astfel, pe parcursul anului 2007, din 41 de soferi care aveau permis de mai putin de un an si care au fost implicati intr-un accident de circulatie, 70,73% au scapat teferi, 9,76% au fost raniti usor, 12,19% raniti grav, iar 7,32% au decedat.
In primele 7 luni ale acestui an, din 37 de soferi detinatori ai unui permis de conducere sub un an calendaristic si care au fost implicati intr-un accident, 64,71% nu au suferit leziuni, 26,47% au fost raniti usor, 5,88% raniti grav, iar 2,94% au decedat.
In ceea ce priveste momentul producerii evenimentelor rutiere, atit in 2007 cit si in acest an, nu se poate stabili un interval orar bine delimitat, ele distribuindu-se fluctuant pe intreaga zi. Cauzele care au dus la producerea accidentelor, in anul 2007, au fost conducerea imprudenta, viteza neadaptata la conditiile de drum, neacordarea prioritatii pietonilor, neacordarea prioritatii altor vehicule, dar si traversarea neregulamentara a strazii de catre pietoni, iar in anul 2008 la acestea s-au adaugat consumul de alcool si depasirile neregulamentare. Referitor la locul producerii accidentelor, pe raza municipiului sint evidentiate strazile intens circulate, precum Calea Calarasilor, Calea Galati, Bulevardul Dorobantilor, strada Grivita, Soseaua Rimnicu Sarat, pe raza judetului majoritatea accidentelor inregistrindu-se pe DE 584, DN 2B, DJ 212. Pentru a preveni accidentele rutiere, politistii braileni recomanda participantilor la trafic sa circule cu prudenta, soferii sa nu se urce la volan daca au consumat alcool sau daca sint obositi si sa respecte regulile de circulatie.