Zece fraţi scoşi din mizerie | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Zece fraţi scoşi din mizerie

Zece copii dintr-o familie săracă din cartierul Catanga au ajuns, luni, la Centrul de plasament în regim de urgenţă "Neptun", după ce conducerea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila a constatat condiţiile inumane în care trăiau. Minorii, cu vârste cuprinse între 4 luni şi 12 ani, au rămas în grija tatalui lor, mama părăsind domiciliul familiei în urmă cu câteva zile. Situaţia copiilor a fost sesizată la DGASPC, astfel că echipa mobilă formată din specialişti ai acestei instituţii s-a deplasat în regim de urgenţă la domiciliul familiei. Când a ajuns la faţa locului, echipa DGASPC i-a găsit pe copii într-o mizerie de nedescris, alături de ei mişunând o întreagă faună de gândaci, câini şi pisici, în paturile acoperite cu ţoale murdare. Minorii se aflau împreună cu tatăl lor, însă erau nespălaţi, sumar îmbrăcaţi, desculţi sau fără pantalonaşi. În ceea ce priveşte hrana copiilor, tatăl a precizat că mâncarea din acea zi a fost asigurată prin porţiile de la cantina socială, dar pentru fetiţa de 4 luni nu mai avea laptele necesar. În legătura cu mama copiilor, singura informaţie pe care a oferit-o soţul acesteia se referea la faptul că femeia l-a sunat şi i-a spus clar că nu doreşte să mai revina acasă, deoarece are o nouă relaţie de concubinaj.
Tatăl a dorit ca toţi copiii să fie preluaţi de DGASPC, considerând că singur nu poate asigura nevoile necesare îngrijirii acestora, resursele sale fiind cu atât mai mult limitate şi de existenţa unor probleme de sănătate mentală, acesta fiind încadrat în gradul II de invaliditate. În aceste condiţii, prin dispoziţia directorului general al DGASPC Braila, Alexandru Sculschi, s-a stabilit plasamentul în regim de urgenţă al celor 10 copii la Centrul de plasament în regim de urgenţă "Neptun", urmând să se identifice asistenţi maternali profesionişti care să asigure îngrijirea celor trei copii cu vârste până la 3 ani. "De asemenea, se realizează demersuri pentru identificarea unor membri din familia extinsă, la care să se stabilească plasamentul pentru unii dintre copii. DGASPC Brăila are ca prioritate armonizarea resurselor instituţiei cu nevoile copiilor, cea mai importantă dintre acestea, fiind aceea de a creşte in continuare împreună!'', precizat Alexandru Sculschi.
Este pentru a doua oară, în ultimii trei ani, când DGASPC Brăila preia în sistemul de protecţie 10 copii aparţinând aceleiaşi familii, prima situaţie înregistrandu-se în primavara anului 2008, copiii fiind din comuna Mircea Vodă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro