Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece firme interesate de programul guvernamental Lapte - Corn

Astazi are loc selectia firmelor care vor participa la prima licitatie pentru programul "Lapte - Corn" din judetul Braila. Conform informatiilor oferite de vicepresedintele CJ, Niculina Moisescu, pina in acest moment au cumparat caiete de sarcina 10 firme, din toata tara. Nu lipsesc insa nici firmele autohtone care au participat pina acum si au si cistigat, prin rotatie, licitatia.
"Pentru anul acesta s-au inscris asadar SC “MobilPan” SRL Braila, “Delta Lac” Tulcea, “Industrializarea laptelui” Mures SA, SC “Risk” SRL Braila, SC “Dorna” SA, “Velpitar” SA Tecuci, “Nomad Comprod” SRL Braila si “Paninvest” SRL Braila. Deci, in acest moment, noi facem selectia celor care merg la licitatie. Vom deschide plicurile, iar cei care vor avea toata documentatia in ordine vor intra in licitatie. Sa vedem cine va cistiga anul acesta", a punctat Moisescu. Vicepresedintele CJ a mai adaugat ca, anul acesta, pretul pachetului "Lapte - Corn" a fost stabilit la 0,97 RON pentru cel care contine lapte UHT, mai precis 0,67 laptele si 0,30 cornul - si la 0,87 RON pentru cel care contine lapte pasteurizat - 0,57 laptele si 0,30 cornul. Totodata, aceasta a mai adaugat ca, dintr-o prima estimare, anul acesta vor beneficia de laptele si cornul guvernamental un numar de 22.792 copii din intreg judetul. "Deocamdata, aceasta a fost cifra care ne-a fost inaintata de Inspectoratul Scolar Judetean. Dar, dupa cum ne-am obisnuit, este posibil ca ea sa se schimbe nu numai cu citeva clipe inainte de inceperea anului, ci chiar si in primele saptamini ale anului scolar. Asa ca, deocamdata, lucram cu aceasta cifra. Binenteles ca in primele zile de scoala vor mai fi probleme ca la unele unitati de invatamint se vor aduce pachete in plus sau in minus, dar acest lcuru se va intimpla din simplul motiv ca unii parinti schimba gradinita sau scoala copilului in ultimul moment, iar ISJ nu are destul timp la dispozitie pentru a informa distribuitorul. Cu toate acestea, situatia se reglementeaza imediat ce miscarile de trupe ale copiilor se potolesc". Niculina Moisescu a mai precizat ca, in ceea ce priveste laptele, reglementarile in vigoare stipuleaza ca, in proportie de 30%, copiilor li se pot da inlocuitori, adica brinza si cascaval. Aceeass proportie poate fi inlocuita si in cazul cornului cu biscuiti, eugenii sau alte produse de panificatie similare.
In ceea ce priveste comisia de evaluare a firmelor, aceasta este compusa din Niculina Moisescu - vicepresedinte CJ, Dumitrica Dumbrava - reprezentant al Inspectoratului Scolar Judetean, Maria Seitan - reprezentantul Prefecturii Braila, Sorin Sirbu - reprezentantul Oficiului pentru Protectia Consumatorului, Valerica Avram - reprezentantul Autoritatii de Sanatate Publica, Dumitrel Priceputu - din partea CJ, Nicolae Moisiu si Florin Lazarinschi - din partea Compartimentului Achizitii din cadrul CJ si Alin Ilie - din partea Directiei Economice din cadrul CJ. Plicurile cu documentatia necesara licitatiei se pot depune pina la ora 12.00, urmind ca acestea sa fie deschise la ora 15.00, de catre comisia intocmita in acest sens.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii