Mergi la conţinutul principal
Campanie naţională a Inspecţiei Muncii

Zece firme care folosesc zilieri, sancţionate cu avertisment

* în perioada 14-19 septembrie, inspectorii ITM au efectuat controale la 29 de agenţi economici care foloseau aproape 80 de zilieri * au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale şi au fost dispuse măsuri de intrare în legalitate * unul dintre obiectivele urmărite a vizat identificarea celor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor legale

 

 

Controale de proporţii ale inspectorilor din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Brăila (ITM) în municipiu şi judeţ, în cadrul "Campaniei naţionale privind verificarea modului de respectare, de către beneficiari, a prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional desfăşurate de zilieri".

Astfel, potrivit ITM Brăila, în perioada 14-19 septembrie 2020, inspectorii de muncă au verificat 29 de beneficiari care, la momentul controlului, desfăşurau activităţi economice cu 77 de zilieri. Cu acest prilej, au fost aplicate zece sancţiuni contravenţionale (avertismente), fiind dispuse, totodată, măsuri de intrare în legalitate, cu termene de raportare la ITM. Firmele sancţionate aveau următoarele domenii de activitate: cultivarea cerealelor; restaurante, hoteluri şi alte facilităţi de cazare; cultivarea plantelor pentru înmulţire; activităţi în ferme mixte (cultură vegetală combinată cu creşterea animalelor).

Obiectivele campaniei naţionale, la care au participat activ şi inspectorii ITM Brăila, au fost următoarele: identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri şi luarea măsurilor care se impun pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 52/2011 privind exercitarea unor activităţi cu caracter ocazional şi a normelor metodologice de aplicare a acestei legi; creşterea gradului de conştientizare al beneficiarilor şi a zilierilor care desfăşoară activităţi cu caracter ocazional în domeniile stabilite de legiuitor, în ceea ce priveşte necesitatea aplicării şi respectării prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă, stipulate de Legea nr. 52/2011; diminuarea consecinţelor sociale şi economice negative care derivă din nerespectarea, de către beneficiarii din domeniile controlate, a prevederilor legale; identificarea beneficiarilor care utilizează munca copiilor şi a tinerilor fără respectarea prevederilor Legii nr. 52/2011; identificarea beneficiarilor care folosesc zilieri în condiţiile în care se impunea încheierea contractelor individuale de muncă şi luarea măsurilor care se impun pentru respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă; determinarea beneficiarilor de a respecta obligaţia de a înfiinţa, completa registrul de evidenţă a zilierilor şi de a transmite un extras al acestuia la inspectoratul teritorial de muncă, în termenul legal.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro