Mergi la conţinutul principal

Zece elevi chiulangii depistați de polițiști

în ultimele două săptămâni, Poliția Municipiului Brăila a acționat în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pentru menținerea unui climat de siguranță publică • polițiștii au legitimat 188 de persoane, fiind desfășurate activități preventive în scopul depistării persoanelor care nu își justifică prezența în zona școlilor • 44 de agenți de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ, iar 10 elevi au fost prinși în timp ce absentau de la cursuri

 

Acțiuni în zona școlilor, aproape 200 de persoane legitimate de polițiști și agenți de pază instruiți de polițiști. Au fost depistați și 10 elevi care chiuleau de la ore.

Siguranța școlară este o prioritate la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Brăila, iar Poliția Municipiului Brăila, prin Biroul Ordine Publică, a acționat în perioada 18-29 septembrie, în intervalul orar 07:00-15:00, în incinta și zona adiacentă unităților de invățământ, pe linia respectării prevederilor legale în vigoare, pentru menținerea unui climat de siguranță publică în proximitatea unităților deînvățământ. “Polițiștii au legitimat 188 de persoane, fiind desfășurate activități preventive în scopul depistării persoanelor care nu își justifică prezența în zona unităților de învățământ sau care ar putea reprezenta factori de risc pentru elevi și au fost efectuate controale corporale și ale autovehiculelor. De asemenea, vizați au fost și elevii care absentează de la cursuri, fiind depistați 10 astfel de elevi și transmise informări către Inspectoratul școlar Județean Brăila și unități de învățământ”, au precizat polițiștii.

Potrivit polițiștilor Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, unul dintre obiective a fost sancționarea responsabililor unităților de alimentație publică care servesc băuturi alcoolice și țigări minorilor.

De asemenea, 44 de agenți de securitate au fost instruiți cu privire la accesul în unitățile de învățământ și s-a relaționat cu 44 de directori în vederea îmbunătățirii colaborării interinstituționale. S-au desfășurat activități preventive cu peste 180 de elevi beneficiari.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro