Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zece ani de puscarie, pentru ca a violat copil de 9 ani

Magistratii braileni sint decisi sa-i pedepseasca in mod exemplar, fara mila, pe violatorii de copii, dat fiind faptul ca agresiunile sexuale asupra minorilor s-au inmultit ingrijorator in ultima vreme. Potrivit unui bilant intocmit la nivelul Parchetului Curtii de Apel Galati, in anul 2006, in judetele Vrancea, Braila si Galati, s-a inregistrat un numar de 224 de minori parti vatamate, 5 dintre acestia fiind ucisi, 7 desfigurati si 24 fiind victime ale violurilor. Alti 184 de copii au fost abandonati, anul trecut, de catre unul sau ambii parinti.
Pedofil "de ocazie", Gheorghe Lupascu, zis "Strapazan", din comuna Romanu, a fost condamnat, zilele acestea, la 10 ani de inchisoare si 5 ani pedeapsa complementara constind din interzicerea unor drepturi, pentru savirsirea infractiunii de viol asupra unui minor, instanta obligindu-l, totodata, la plata sumei de 5.000 de lei catre victima agresiunii. In virsta de 25 de ani, Lupascu, un impatimit al alcoolului, care muncea "cu ziua" pe la gospodari, l-a momit pe un baietel la el acasa, l-a lovit apoi l-a obligat sa-l satisfaca oral si anal, in cel mai josnic mod posibil, precizeaza anchetatorii. Nemernicia ar fi continuat, cu siguranta, daca mama pedofilului n-ar fi venit acasa, dindu-i, astfel, planurile peste cap. Luat la intrebari de politisti, pedofilul a recunoscut ca "l-a lovit pe baietel peste fata si l-a obligat sa-i suga penisul"; a negat, insa, ca ar fi facut si sex anal cu acesta.
Agresiunea s-a petrecut asta-toamna, in locuinta inculpatului din localitatea Romanu. Potrivit dosarului penal instrumentat de procurorul Gheorghe Constantinoiu, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Braila, in ziua de 9 octombrie 2006, in jurul orei 19.00, Gheorghe Lupascu a urcat in caruta si s-a deplasat la domiciliul unei vecine, Tudorita C. - mama minorului Florin Gicu B., in virsta de 9 ani - chipurile, ca sa mearga la cosit iarba cu concubinul acesteia. Cum respectivul nu era acasa, "Strapazan" l-a luat cu el pe baietel, fara stirea mamei. Ajuns acasa, inculpatul, care era ametit bine de alcool, l-a luat mai mult pe sus pe copil si l-a dus intr-una din camere, zavorind apoi usa de acces. In continuare, agresorul s-a dezbracat de pantaloni si l-a obligat pe Florin sa faca sex oral, dup ce, mai intii, i-a tras o palma. Calvarul copilului de-abia incepuse. Dupa ce a dezbracat victima, precizeaza anchetatorii, pedofilul a incercat sa intretina relatii sexuale anale cu ea. La un moment dat, copilul a dat sa fuga, insa a fost prins si adus inapoi.
Nu dupa mult timp, insa, a venit acasa mama violatorului, astfel ca acesta a fost nevoit sa renunte. Desi ametit de alcool, Lupascu a reusit sa-l scoata afara din casa pe Florin pe o usa laturalnica, amenintindu-l, totodata, ca daca va spune cuiva ce-a patit, il va bate. Cind a ajuns acasa, baietelul a povestit parintilor ce i s-a-ntimplat, iar acestia, la rindul lor, au sesizat Politia. Culmea, dupa declansarea cercetarilor, agresorul sexual a plecat zilier intr-un alt judet, sustragindu-se, un timp, de la urmarirea penala.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii