Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Zaccheroni spune ca fotbalul romanesc este mai tehnic decit cel italian

Tehnicianul Alberto Zaccheroni a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa la Casa Fotbalului, ca fotbalul romanesc este mai tehnic decit cel italian.
"Aveti un fotbal mai tehnic ca al nostru, fiind si noi latini avem si noi jucatori tehnici, dar si multa cultura tactica", a spus Zaccheroni, care a precizat ca are informatii despre jucatorii romani care evolueaza in strainatate.
Zaccheroni a participat la o consfatuire organizata de Comisia Tehnica si Scoala Federala de Antrenori din cadrul FRF, cu antrenorii din Diviziile A si B, posesori de licenta Pro si licenta A. In cadrul reuniunii Zacheroni a prezentat o tema in care a rezumat experienta acumulata in fotbalul italian.
"Aceasta intilnire imi va servi si mie, facem schimb de pareri, pentru a vedea diferenta intre fotbalul italian si experienta acumulata de fotbalul romanesc", a spus Zaccheroni, care a dezvaluit ca a urmarit evolutiile echipelor romanesti de club si ale selectionatei Romaniei.
Intrebat daca Serie A este un campionat restrictiv pentru antrenorii straini, Zaccheroni a raspuns: "Antrenorii au venit dupa ce un tehnician strain Sven Goran Eriksson a obtinut succese. Cei care au venit imediat dupa el au avut noroc. Acum nu mai avem antrenori straini. Nu au avut noroc tehnicieni precum Hector Cuper sau Fatih Terim".
Tehnicianul italian a precizat ca Mircea Lucescu a facut treaba buna in Italia. "Cind eram la Inter Milano, vorbind cu Massimo Moratti (n.r. - patronul gruparii milaneze), mi-a spus ca antrenorul pe care il stima cel mai mult era Mircea Lucescu", a spus Zaccheroni.
Zaccheroni spune ca presedintii de cluburi prefera antrenori care au obtinut performante mari. "Marile echipe isi angajeaza si antrenori straini, mai ales daca au obtinut rezultate bune in anumite tari, precum Anglia sau Spania", a completat italianul.
Lui Alberto Zaccheroni i-au placut evolutiile lui Cosmin Contra. "Romania a avut mereu talente, ambitiile jucatorilor romani sint de a juca in tarile cele mai bogate, iar echipele romanesti sint sanctionate prin plecarea talentelor. In Italia, Mutu joaca foarte bine, Chivu la fel, anul trecut a fost Zicu. Am amintiri placute si despre Contra, desi a jucat mai putin", a mai spus Zaccheroni.
Tehnicianul italian considera ca presiunea mai mica existenta in Romania, in comparatie cu Italia, poate fi benefica pentru antrenorii tineri. "Antrenorii mai tineri, care nu gasesc de lucru in Italia, pot lucra in Romania, pentru ca, in campionatul romanesc se simte o presiune mai mica fata de Italia si au o posibilitate mai mare de a creste", a spus Zaccheroni, care a subliniat ca si pentru el ar fi o experienta interesanta sa vina in Romania. "Acum, insa dorinta mea este sa antrenez in Italia, pentru a fi si mai aproape de familie, care nu va veni dupa mine. In viitor insa o asemenea experienta in Romania ar putea fi interesanta", a spus italianul.
Alberto Zaccheroni a facut referire si la echipa Steaua din perioada in care a fost antrenata de Walter Zenga: "In Italia am fost surprinsi ca echipa pregatita de Zenga mergea foarte bine, cu toate ca Zenga nu are o mare experienta ca antrenor in Italia. Daca am urmarit mai mult campionatul romanesc atunci era si pentru ca Zenga antrena aici. In Italia un antrenor este schimbat imediat ce nu mai obtine rezultate".
Intrebat de ce echipa Romaniei nu s-a mai calificat la vreun turneu final in ultimul timp, Zaccheroni a spus ca in orice tara exista suisuri si coborisuri din punct de vedere valoric. "Probabil si pentru ca in trecut ati avut mai multe talente. La o asemenea competitie de scurta durata trebuie sa fii foarte bine pregatit psihologic si ma gindesc la succesul Greciei la Euro-2004 si la cel al Danemarcei la Euro-1992, cu probabil cea mai putin talentata echipa din istoria fotbalului danez", a declarat antrenorul.
Alberto Zaccheroni spune ca are satisfactii mai mari cind cistiga un campionat decit daca ar cistiga o cupa europeana, despre care sustine insa ca este mai importanta din punctul de vedere al publicitatii.
Zaccheroni, nascut la 1 aprilie 1953, a antrenat de-a lungul timpului formatii precum Udinese, cu care a reusit calificarea, in premiera pentru echipa friulana in Cupa UEFA, in sezonul 1998/1999. In sezonul 1999/2000 a pregatit clubul AC Milan, cu care a si cistigat campionatul. El a mai antrenat formatiile Internazionale Milano, Lazio Roma, Venezia.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii