Mergi la conţinutul principal

Zăpada și gheața de pe acoperișuri, pericol pentru trecători și mașini

• ieri, pe vechea Regală, brăilenii făceau slalom printre nămeți, privind cu teamă către acoperișurile de unde stăteau să cadă bucăți mari de gheață • nici la periferie lucrurile nu stau mai bine

 

Prima zăpadă din iarna 2022-2023 a atras după sine - cum era de așteptat - problema mai veche a zăpezii acumulate pe acoperișurile imobilelor mai vechi sau mai noi din Brăila, fie ele clădiri de patrimoniu sau blocuri de locuit de la marginea orașului. Iar alternanța noapte/zi sau temperaturi scăzute/temperaturi peste zero grade C nu face decât să crească pericolul reprezentat de zăpada și gheața care se „scurge” de pe acoperișuri, uneori în cantități apreciabile, și care pot zdrobi un om sau pot face pulbere parbrizul vreunei mașini parcate prea aproape de imobile.

În zona centrală a Brăilei și pe cea mai veche arteră a urbei - Mihai Eminescu - instituțiile sau proprietarii care au văzut din timp pericolul reprezentat de acumulările de nea de pe acoperișuri au împrejmuit zona, avertizându-i, astfel, pe trecători. Nu la fel stau lucrurile în zona imobilelor „naționalizate” și a celor fără proprietari, care zac îngropate în zăpadă și noroaie.

Ieri, pe vechea Regală, brăilenii făceau slalom printre nămeți, privind cu teamă către acoperișurile de unde stăteau să cadă bucăți mari de gheață. Pericolul vine și de jos, unde zăpada topită s-a transformat în gheață. Din loc în loc, comercianții se căzneau să dea zăpada și gheața la o parte, ca să poată veni mușterii.

Ai crede că la periferie, unde sunt blocuri de locuit, lucrurile stau mai bine, dar nu este așa. Asociațiile de proprietari nu par să fie interesate de siguranța locatarilor, de vreme ce bucăți mari de gheață atârnă de deasupra ultimului etaj, iar zăpada topită din curtea interioară a blocurilor de locuit s-a transformat, inevitabil, în mocirlă.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro