Winnie the Pooh, interzis din cauze sexuale | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Winnie the Pooh, interzis din cauze sexuale

Primăria oraşului polonez Tuszyn a decis că ursuleţul Winnie the Pooh (Winnie de Pluş), personajul creat în 1926 de scriitorul Alan Alexander Milne, nu poate să fie utilizat ca imagine oficială a grădiniţelor din localitate, din cauza sexualităţii sale "îndoielnice", relatează lefigaro.fr, citat de mediafax.ro.
Celebrul ursuleţ Winnie se află în centrul unei polemici bizare. Aleşii conservatori din oraşul polonez Tuszyn au votat împotriva unui proiect ce viza utilizarea imaginii acestui personaj animat în grădiniţele din localitate, afirmă site-ul croatiantimes.com.
"Winnie este pe jumătate gol, fapt care este total nepotrivit pentru copii. Spre deosebire de el, ursuleţii noştri sunt îmbrăcaţi din cap până în picioare", a spus Ryszard Cichy, unul dintre consilierii din oraşul citat.
Ernest Howard Shepard, care a ilustrat povestirile cu Winnie the Pooh scrise de britanicul Alan Alexander Milne, a considerat că ursuleţul Winnie nu are nevoie de pantaloni. Deşi acest detaliu a părut lipsit de importanţă vreme de atâtea decenii, totuşi, politicienii polonezi spun că lucrurile sunt mai grave de atât. "Winnie nu poartă chiloţi, pentru că nu are sex. Este hermafrodit", a precizat Hanna Jachimska, consilier la primăria din Tuszyn.

I-au pus doar tricou

Această acuzaţie nu a trecut neremarcată, iar edilii polonezi au decis să organizeze o dezbatere pe această temă. Ei au ajuns la următoarea concluzie: "Scriitorul a tăiat testiculele ursuleţului său cu o lamă, pentru că avea el însuşi probleme de identitate sexuală!".
Personajul Winnie the Pooh a debutat într-un volum de povestiri publicat de A.A. Milne în 1926. În epocă, ilustraţiile din acea carte prezentau un ursuleţ complet gol.
În 1961, când grupul Walt Disney a cumpărat drepturile de ecranizare a volumelor scrise de A.A. Milne, pentru a produce o serie de filme de animaţie, Winnie the Pooh a primit un tricou roşu din partea ilustratorilor care lucrau pentru celebrul studio hollywoodian.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro