Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Weekendul acesta, ITINERAMA Travel Film Festival ajunge la Brăila

* în perioada 10-12 septembrie, brăilenii sunt invitați să călătorească prin intermediul celor patru filme aduse de a șaptea ediție a evenimentului: “Terrible Jungle”, “Été 85”, “Robust” și “Human Factors” * filmele vor rula în două locații: CineFeel și Sunrise Marina Wine Bistro

 

Weekendul acesta, brăilenii sunt invitați la ITINERAMA Travel Film Festival, singurul festival de film de călătorie din Sud-Estul Europei. De vineri, 10 septembrie, până duminică, 12 septembrie, iubitorii de film sunt invitați să călătorească prin intermediul filmelor aduse de a șaptea ediție Itinerama Travel Film Festival, evenimentul fiind derulat în parteneriat cu CineFeel Brăila.

Proiecțiile ITINERAMA vor avea loc la CineFeel - singurul cinematograf de artă din Brăila - și Sunrise Marina Wine Bistro și CineFeel, la Brăila fiind și primele proiecții în țară din această ediție a festivalului. Cele patru filme alese sunt reprezentative pentru selecția din acest an și spun povești în jurul unor repere precum: călătoria, explorarea, cunoașterea de sine și depășirea limitelor.

ITINERAMA Travel Film Festival se deschide vineri, 10 septembrie, ora 20:30, la Sunrise Marina Wine Bistro, cu “Terrible Jungle”, un film în care Jonathan Cohen și Catherine Deneuve creează un duo irezistibil. Cei doi actori aduc nebunia burlescă – care amintește de umorul filmelor cu Louis de Funes – în acest prim lungmetraj a cărui acțiune va purta spectatorii în jungla amazoniană.

Sâmbătă, 11 septembrie, ora 18:30, la CineFeel”, festivalul continuă cu filmul “Été 85”, în care François Ozon amestecă stridența cu homosexualitatea și cu elemente de thriller în decorul scăldat în soare al unei tragedii devenite o poveste romantică, pe coasta Normandiei. Prin flashback-uri și metaficțiune, filmul surprinde perfect epoca în care se petrece acțiunea, apelând la peliculă de 16 milimetri și la moda anilor ‘80.

Tot sâmbătă, de la ora 20:30, la Sunrise Marina Wine Bistro are loc proiecția “Robust”, un film dulce-amărui nominalizat la “Caméra d’Or” în cadrul Festivalului de Film de la Cannes (2021),  proiectat în premieră în România. Acesta este și un omagiu adus lui Gérard Depardieu printr-o poveste despre o stea îmbătrânită, singurătatea și nevoia de a auzi câteva cuvinte iubitoare.

ITINERAMA Travel Film Festival se va încheia la duminică, 12 septembrie, ora 18:30, la CineFeel, cu filmul “Human Factors”, tot o premieră națională, pelicula prezentând povestea unei familii care evadează într-o vacanță ce se dorea idilică la malul mării. Însă un eveniment mai puțin obișnuit îi aduce în punctul în care încrederea între membrii familiei este pusă la încercare. Filmul a fost nominalizat la Premiul “Teddy” în cadrul Festivalul Internațional de la Berlin (2021) și pentru Marele Premiu, categoria Dramă în cadrul Festivalului de Film de la Sundance (2021).

“După mai bine de un an de zile în care pandemia ne-a dat tuturor viața peste cap suntem parcă încercați de un amalgam de sentimente - uneori suntem parcă descumpăniți că nu revenim mai repede la normalul pre-pandemic, alteori râdem cu poftă și ne bucurăm de viață, uneori parcă ne-am face bagajele și am pleca până pe... lună! Selecția din acest an reflectă tocmai acest amalgam de sentimente”, afirmă Cristian Curus, inițiatorul și coordonatorul Itinerama Travel Film Festival.

ITINERAMA Travel Film Festival se desfășoară în perioada septembrie –octombrie în patru orașe - București, Brăila, Slobozia și Făgăraș - precum și online.

Biletele pentru festival sunt puse în vânzare pe Eventbook.ro.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii