Mergi la conţinutul principal

Weekendul ține trei zile la Teatrul “Maria Filotti”!

• vineri, la Sala Studio, se joacă “Inundația” (regia Luaha Hagiu), iar sâmbătă, la Sala Mare, este programat spectacolul “Steaua fără nume” (regia Cristian Ban) • duminică puteți viziona spectacolul “Naufragiat!” (regia Andrei Huțuleac) una din premierele teatrului din această stagiune, iar bilete se pot achiziționa online pe blt.ro sau direct de la agenția teatrală

 

Sfârșitul de săptămână vine cu trei spectacole la Teatrul “Maria Filotti”! Vineri, 28 octombrie, de la ora 18.00, la Sala Studio, puteți vedea ”Inundația”, un spectacol creat de o echipă tânără de artiști - Laura Hagiu (regizor), Blanca Doba (actriță), Adelin Ilie (actor) și Mădălina Sandu (scenograf), după textul lui Teodor Mazilu.

Spectacolul ”Inundația” spune povestea unui cuplu de pictori, doi oameni care practică aceeași meserie și împart același spațiu creativ, dar care gândesc în culori diferite. Relația lor este una tumultoasă, cei doi artiști – Olga și Emi - fiind ”măcinați de gânduri existențiale, dar și intrigați și indignați de prezența fiecăruia în viața celuilalt, dar și în spațiul de creație”, adică în atelierul de lucru, acolo unde se desfășoară întreaga acțiune a spectacolului.

“Două tipuri de pictori, două tipuri de gândiri, două tipuri de percepții. Și așa îi cunoaștem pe Emi si Olga - într-un permanent joc despre care niciodată nu poți fi sigur dacă e o adevarată ceartă sau o nouă formă de a-și explora relația, de a se explica unul altuia, de a încerca să se convingă unul pe celalalt să-și dea dreptate. Printre pânze, pensule, vopsea și bețișoare parfumate, cei doi devin arhetipuri ale artistului îndragostit - de viață, de artă, de dragoste, de obiecte, uneori chiar și unul de celalalt”, afirmă regizoarea Laura Hagiu.

Sâmbătă, 29 octombrie, la Sala Mare, weekedul continuă cu “Steaua fără nume”, regia Cristian Ban, scenografia Cristina Milea, un spectacolul ce valorifică imaginea sensibilității, a tumultului existențial printr-o iubire intangibilă precum celestul. Îmbinarea dintre decorul modern, ușor abstractizat și clasica poveste a lui Mihail Sebastian, conturează un univers binar în care spectatorii vor fi absorbiți. Într-un oraș de provincie, personajele noastre par a duce o viață simplă, încadrată în tipare. Gara este un topos în care timpul devine măsurabil doar pentru cei ce au trăit mereu ancorați în el. Cu toate acestea, prezența pur enigmatică, în aceeași măsură, realistă a profesorului Marin Miroiu, face ca piesa să graviteze în jurul unei stări profunde de neliniște. Viața intelectualului cu scopuri mărețe reușește să fie zguduită de prezența Monei, o întreagă definiție a senzualității și a misterului feminin. Diferențele de percepție asupra vieții și a statutului social dintre cei doi ajung să fie doborâte de o iubire aproape inexplicabilă, o pasiune orbitoare ce ajunge să se stingă la fel de repede precum o stea căzătoare.

Distribuția: Narcisa Novac (Necunoscuta, Mona), Nicholas Cațianis (Marin Miroiu), Dan Moldoveanu (Radu Udrea), Monica Ivașcu (domnișoara Cucu), Marcel Turcoianu (Ispas, șeful gării), Adrian Ștefan (Grig, iubitul Monei), Blanca Doba (eleva Zamfirescu), Elena Andron (D-na Pascu), Ciprian Chiricheș (Ichim).

Spectacolul “Steaua fără nume” a primit o nominalizare la Premiile UNITER 2022 pentru “Cea mai bună scenografie” (Cristina Milea).

Weekendul la teatru se încheie duminică, 30 octombrie, cu spectacolul “Naufragiat! Fantasticele aventuri ale lui Louis Rougemont

(povestite de el însuși)” de Donald Margulies, regia Andrei Huțuleac. Spectacolul este prima premieră din această stagiune a teatrului, iar reprezentația este programată de la ora 18.00, la Sala Mare.

“«Naufragiat!» este rezultatul unui efort colectiv de a aduce în lumina reflectoarelor textul lui Donald Margulies, montat în premieră în România. Alături de actorii Ciprian Chiricheș, Blanca Doba, Nicholas Cațianis, Corina Borș, împreună cu scenografa Maria Nicola și light-designer-ul Lucian Moga, susținuți cu profesionalism de corpul tehnic al teatrului, am încercat să oferim publicului șansa de a se reîndrăgosti de un teatru curat, capabil să spună povești coerente, inteligibile și care emoționeză un spectru cât mai larg de spectatori, indiferent de vârstă sau de nivelul de educație. Îmi place să cred că am făcut un spectacol care se adresează celor mulți fără a sacrifica în niciun fel elementul altitudinar care le vorbește celor puțini”, afirmă regizorul Andrei Huțuleac.

Distribuția: Ciprian Chiricheș, Nicholas Cațianis, Blanca Doba, Corina Borș. Traducerea - Corina Moise, scenografia - Maria Nicola, light design - Lucian Moga.

Bilete la toate cele trei spectacole din acest weekend puteți găsi la agenția de bilete a teatrului sau le puteți achiziționa online de pe site-ul www.blt.ro.

Puteți fi la curent cu evenimentele teatrului urmărind pagina de Facebook - Teatrul Maria Filotti Brăila, cea de Instagram - Teatrul Maria Filotti Brăila și site-ul www.tmf.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro