Mergi la conţinutul principal

Weekend teatral

In fiecare vineri, ziarul nostru gazduieste aceasta rubrica in care toti
iubitorii de teatru vor putea afla amanunte despre productiile
teatrale sustinute la sfirsit de saptamina, oferite chiar de actori sau
regizori. Primul spectator care va cumpara un bilet la piesa in care
joaca actorul sau actrita prezentata, va obtine o fotografie a
acestuia cu autograf.
Astazi, de la ora 19.00, in sala Studio se va juca spectacolul "O zi desavirsita pentru pestii banana", dupa Salinger, regia Iris Spiridon si Alexandru Lustig. Vor juca: Elena Andron, Cornel Cimpoae, Emilian Oprea, Liliana Ghita si tinara Iulia Vasilescu de la Liceul de Arta. Este cea mai noua premiera a Teatrului "Maria Filotti". Simbata, de la ora 18.00, in sala Mare se va juca "Plaja", de Peter Asmussen, regia Radu Afrim. De aceasta data vor putea fi vazuti in rolurile principale: Mihaela Trofimov, Antoaneta Zaharia, Cornel Cimpoae, Emilian Oprea. Duminica, de la ora 18.00, tot in sala Mare se prezinta comedia "Angajare de clovn" de Matei Visniec, regia Radu Nichifor, in care pot fi admirati: Cornel Cimpoae, Marius Manole si Alin Florea.
In toate cele trei spectacole, de factura diferita, joaca actorul Cornel Cimpoae. S-a nascut la Braila, pe 29 ianuarie, 1966, a absolvit Facultatea de Actorie din cadrul Universitatii de Arte "Luceafarul" Bucuresti. A jucat mult, sub indrumarea unor regizori importanti precum: Radu Afrim, Catalina Buzoianu, Dominic Dembinski, Alexa Visarion, Mircea Daneliuc, Grigore Gonta. A jucat in fimul "Hirtia va fi albastra", regia Radu Muntean, in "Legiunea straina" regizat de Mircea Daneliuc, si a facut si spoturi publicitare pentru "Connex" si "Bergenbier".

"In teatru mereu trebuie sa o iei de la inceput"

- Care rol, din cele trei din week-end, iti place mai mult?
- Toate imi plac la fel pentru ca in toate investesti aceeasi munca si aceeasi placere. Nu conteaza despre ce este vorba, pentru ca, de fapt, in toate este vorba despre probleme umane. Temele sint diferite, dar placerea de a le aborda este aceeasi.
- Cum te-ai simtit cind ai primit replica din sala in "Adam Geist?"
- Acest lucru se intimpla foarte des. Deja stiu ca o sa vina si m-am cam plictisit. As fi tentat sa schimb ceva, dar nu are sens. O las asa, ei se bucura, ma fac si eu ca ma bucur. Cel mai important lucru este ca tinerii se simt bine.
- Rolul din "O zi desavirsita pentru pestii banana" este mai greu decit altele?
- Nu cred ca exista rol greu si rol usor. Toate rolurile trebuie abordate la fel, in sensul de dorinta, de placere, incitare, dragoste, ura. In fiecare rol pot aparea toate aceste sentimente, stari. Depinde cum privesti rolul. Trebuie sa faci orice. Cu cit rolul pe care il faci este mai diferit de tine cu atit este mai mult de munca si scoti din tine niste lucruri care au amortit, care nu sint foarte dezvoltate, nu au iesit la iveala pina acum. In orice om exista si laturi neexploatate, numai ca rutina le toceste.
- Sa revenim la "pestii banana".
- Pentru mine acest spectacol a fost ceva inedit. Pentru ca am lucrat cu doi regizori lipsiti de experienta in a lucra cu actori intr-un teatru profesionist, pentru ca ei vin de pe bancile scolii. Nu stiau anumite lucruri, dar le-au invatat foarte repede. Pentru mine si pentru ei cred ca a fost o scoala extraordinara. M-am lovit de niste lucruri de care ma loveam la inceput si mi-am dat seama ca in teatru mereu trebuie sa o iei de la inceput, nimic nu este batut in cuie, nimic nu stii la perfectie. Niciodata nu stii indeajuns. Cind au venit cei doi mi s-a parut totul foarte ciudat. Mi-au placut mult amindoi pentru ca veneau cu incredere si cu inocenta. Stiau foarte bine ce au de facut, erau si foarte incapatinati, s-au izbit si de incapatinarea noastra, insa incapatinarea lor era un pic mai vie, a noastra era un pic cam prafuita. E bine ca se intimpla asemenea lucruri. Cine se poate deschide sa mearga mai departe bine, cine nu, se da deoparte si nu se mai intimpla nimic. La ultimul spectacol cred ca a fost in sala numai public platitor si cred ca le-a placut. Ascultam linistea aceea din sala si intelegeam ca le place. La "pestii banana" a fost un soi de lucru, eu cu mine. Eu cred ca a iesit un spectacol, bun, sensibil, fin, in care aparent crezi ca nu se intimpla mare lucru. Mi s-a parut ca e gustat. In acest spectacol a fost important pentru mine ca am simtit ca o pot lua de la inceput. E atit de frumos, nebanuit, incitant. La "pestii banana" nu m-am plictisit la repetitii. Si domnul Alexa Visarion a avut un rol important in acest spectacol, ne-a dat niste jaloane, pe unde ar fi piesa, niste idei pe care fiecare le-a pus in valoare cum a crezut. Am avut o incredere nebuna in proiectul asta de la inceput pentru ca imi placea foarte mult textul. Eu nu-l vedeam, dar daca sint niste oameni care iti dau citeva idei si apoi tu, ca actor, te duci unde vrei si unde nu vrei, iar regizorul iti spune stai aici, asta-i buna, asta-i proasta, asta-i penala, era vorba lui Iris, iese ceva frumos. Am avut libertatea sa ne jucam.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro