Mergi la conţinutul principal

Weekend teatral

In fiecare vineri, ziarul nostru gazduieste aceasta rubrica in care toti
iubitorii de teatru vor putea afla amanunte despre productiile
teatrale sustinute la sfirsit de saptamina, oferite chiar de actori sau
regizori. Primul spectator care va cumpara un bilet la piesa in care
joaca actorul sau actrita prezentata va obtine o fotografie a
acestuia cu autograf.
Astazi, de la ora 19.00, in sala Studio se joaca "Marina" de Valeria Moretti, in regia lui Radu Nichifor. Rolurile principale sint interpretate de Monica Zugravu-Ivascu si Jarcu Zane. Acelasi spectacol se va juca si simbata, de la ora 19.00. Simbata dimineata, in sala Mare, de la ora 11.00, se va juca "Danila Prepeleac", dramatizare dupa Ion Creanga, in regia lui Szabo Atilla. In aceeasi locatie, de la ora 18.00, se va prezenta comedia "Sosesc deseara" de Tudor Musatescu, regia Mihai Bisericanu, iar duminica, in sala Mare, de la ora 18.00, se joaca "Adam Geist", un spectacol realizat de Radu Afrim, cu Emilian Oprea in rolul principal. Este una dintre productiile teatrale de la "Maria Filotti" care are un succes deosebit, in special la publicul tinar, care se regaseste in tinarul Adam Geist. Reprezentatia sustinuta cu aceasta piesa la Festivalul International de Teatru de la Chisinau s-a bucurat de aprecierea publicului, biletele pentru spectacol epuizindu-se cu citeva zile inainte. In acest spectacol poate fi vazut si actorul Valentin Terente, in rolul unui traficant de droguri. Chiar daca nu este de mare intindere, rolul este jucat foarte bine. Valentin Terente surprinde detalii semnificative si reuseste sa fie convingator. Valentin Terente s-a nascut pe 13 aprilie 1974 la Bas, judetul Olt, a urmat cursurile Liceului "Murgoci" si a absolvit apoi cursurile Universitatii de Arte "Luceafarul", Facultatea de Actorie, Bucuresti. A jucat in multe spectacole, avind si experiente importante sub bagheta unor importanti directori de scena din Romania si Europa precum Victor Ioan Frunza sau Catalina Buzoianu.

Intilnirea cu Radu Afrim - o bucurie pornita din curiozitatea satisfacuta

- Ti-a placut sa joci in "Adam Geist"?
- Da, pentru ca mi-am dorit sa joc intr-o piesa montata de Radu Afrim. Colegii mei care au mai lucrat cu el, Emilian Oprea si Cornel Cimpoae, mi-au descris cum lucreaza, putin diferit de ce cunoscusem pina atunci, si am fost curios. A fost intr-adevar altceva.
- Si cum e?
- Asta face parte din culisele spectacolului si nu pot sa divulg.
- Rolul pe care l-ai avut ti-a placut?
- Da, mi-a placut. Probabil ca privit din afara este un rol interesant. Eu nu am reusit niciodata sa-l privesc dinafara, am avut numai reactiile celor care m-au vazut. Eu nu am de unde sa stiu cit e de bun, cit e de greu sau cit e de usor.
- Ti-a fost greu?
- Da.
- De ce?
- Intram din nou in zona stilului de lucru si e o zona a secretelor. E mult spus secret, dar cred ca putem sa-l numim asa.
- Te-ai documentat pentru acest rol?
- Documentare profesionala nu pot sa spun ca am facut. Am avut discutii, am privit diferite imagini, am tinut cont de situatiile intilnite si in viata mea si in viata altora.
- Ce a insemnat intilnirea cu Radu Afrim?
- O bucurie ciudata. E o bucurie pornita din curiozitatea satisfacuta pina la urma.
- Ce consideri ca ai cistigat in urma acestei experiente?
- Cred ca am acum in plus o deschidere mai mare fata de nou, fata de provocari.
- Ce crezi ca vede spectatorul in "Adam Geist"?
- Nu stiu, fiecare vede si simte asa cum considera. Ar trebui sa oblig spectatorul sa gindeasca asa cum vreau eu si nu e bine, pentru ca fiecare spectator are alt tip de cultura, de informatii, de structura umana. Ce spun eu conteaza foarte putin. Ar insemna sa stiu ce este teatrul si nu stiu. Eu incerc sa-mi fac cit mai bine meseria mea de actor acolo, pe scena.
- De ce crezi ca unele persoane mai in virsta nu apreciaza acest spectacol?
- Ei spun ca vad destule in viata reala si la televizor si refuza acest tip de spectacol. Ei prefera sa vina la teatru, sa vada o comedie. E alegerea fiecaruia.
- Tot in acest sfirsit de saptamina joci si in "Sosesc deseara". E o diferenta sa joci intr-un spectacol modern si intr-unul clasic?
- Este diferenta de mentalitate a celui cu care am lucrat. Mihai Bisericanu este un anumit tip de structura umana, are o anumita zona pe care lucreaza, Radu Afrim este de o cu totul alta factura, priveste altfel teatrul, are o alta imagine asupra modului in care teatrul reflecta lumea in care traim.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro