Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Weekend teatral

In fiecare vineri, ziarul nostru va gazdui aceasta rubrica in care toti amatorii de teatru vor putea afla amanunte despre productiile teatrale sustinute la sfirsit de saptamina, framintarile conducerii si proiectele de viitor ale institutiei. Toate aceste amanunte vor fi oferite de directorul artistic al teatrului "Maria Filotti", actrita Liliana Ghita.
Spectatorii care vor merge la toate cele trei reprezentatii beneficiaza de un discount la achizitionarea biletelor. In fiecare saptamina, iubitorii de teatru pot cistiga si un bilet gratuit la o reprezentatie din saptamina urmatoare, raspunzind la o intrebare referitoare la spectacolele jucate in saptamina in care apare articolul. Intrebarea din aceasta saptamina este: Care actori apar in doua sau in toate trei spectacolele acestui week-end si ce roluri interpreteaza? Raspunsurile sint valabile numai scrise pe talonul decupat din ziar si se trimit la Agentia Teatrului din Piata Traian, telefon: 613969.
In acest weekend, teatrul ofera publicului trei spectacole: "Povestea unui inger" dupa "La Lilieci" de Marin Sorescu, regia Camelia Hancu, "Cu Dumnezeu inainte" sau "Tablia de la marginea patului" de Mimi Cornel Branescu, regia Radu Nichifor si "Sosesc deseara" de Tudor Musatescu, regia Mihai Bisericanu.

"Povestea unui inger" si povestile unor oameni

"Povestea unui inger" incearca sa restituie o parte din ciclul "La Lilieci" semnat de Marin Sorescu. Scenariul este construit dintr-un lant de intimplari hazlii petrecute in spatiul natal al lui Sorescu, intimplari auzite de la mama autorului, povestite de batrinii satului sau chiar traite de autor, a explicat directorul artistic Liliana Ghita.
"Spectacolul in care este adunata memoria acestui spatiu populat de olteni isi propune sa defineasca raportul dintre persoana, comunitate si divinitatea prezenta in viata lor prin semne cosmice.
Adunati in fata unui inger, trimis de Dumnezeu, oamenii satului isi deruleaza rind pe rind povestile, asteptind sa fie absolviti, in final, de orice vina.
Regizoarea Camelia Hancu a “chemat” in jurul Ingerului - Alin Florea - 15 actori: Antonia Ilie, Liviu Pintileasa, Nicolae Taranu, Liliana Ghita, Ludmila Filip, Cornel Cimpoae, Mircea Valentin, Marcel Turcoianu, Dan Moldoveanu, Ramona Ganga, Elena Andron, Costica Burlacu, Ana Zubcu, Florin Chirpac, Wanessa Radu si foarte tinarul interpret George Costache", a mai spus actrita Liliana Ghita.
Acest spectacol, lansat in 2006, a marcat 70 de ani de la nasterea lui Marin Sorescu si 10 ani de la prematura sa disparitie.

"Tablia de la marginea patului" - Trei femei vorbesc despre barbatii din viata lor cu dezinvoltura, uimire, admiratie si umor

Spectacolul "Tablia de la marginea patului", conceput de regizorul Radu Nichifor pentru Sala Studio, in ambianta plastica realizata de scenografa Vioara Bara si muzica originala semnata de Cornel Cristei, este o poveste cinica despre inadaptabilitatea barbatului la femeia societatii contemporane.
Spectacolul este o modalitate inedita de a vorbi despre lucruri pe care aveam senzatia ca le cunoastem, ca si cum ni s-ar fi intimplat noua insine sau pe care, pur si simplu, doar le-am sesizat la cei din preajma noastra. Sint lucruri cu care ne confruntam zilnic, dar despre care ne este jena sa vorbim si preferam sa vorbeasca altii.
Fiind chiar una dintre protagoniste, actrita Liliana Ghita a spus ca spectacolul l-a gindit ca pe un purgatoriu ineficient in fata feminitatii si pe care a dorit initial sa-l joace in fata unui public in exclusivitate masculin. "Trei femei vorbesc despre barbatii din viata lor cu dezinvoltura, uimire, admiratie si umor. Spectacolul este cu siguranta un dar oferit cu generozitate de tinarul regizor atit interpretelor, cit si publicului spectator. Abandonati cu hotarire telenovela oferita de oricare din televiziuni si veniti la teatru sa ascultati cele trei povesti de dragoste in care, cu siguranta, va veti regasi!", este indemnul actritei Liliana Ghita.

"Sosesc deseara", spectacol de excelenta

Obsedat de nevoia publicului de a ride, actorul si regizorul Mihai Bisericanu si-a propus sa realizeze un "spectacol de actori", pornind de la credinta sa in suprematia actorului si in faptul ca teatru fara actori nu se poate. Comedia "Sosesc deseara", de Tudor Musatescu, este de cinci ani in repertoriul Teatrului " Maria Filotti".
Prezent in cadrul Festivalului International de Umor "Constantin Tanase" de la Vaslui, editia a XIX-a, spectacolului i-a fost conferita Diploma de excelenta pentru inalt profesionalism scenic.
Actorii Bujor Macrin, Liliana Ghita, Dan Moldoveanu, Monica Zugravu-Ivascu, Catalina Nedelea, Valentin Terente si Emilian Oprea isi vor da intreaga masura a talentului lor comic oferindu-va doua ore de buna dispozitie si relaxare.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii