Mergi la conţinutul principal

Weekend cu două comedii la Teatrul ”Maria Filotti”

* sâmbătă, 15 ianuarie, sunteți invitați la spectacolul ”Papagalița și curcanul”, iar duminică, 16 ianuarie, la spectacolul ”Vițelul de aur” * bilete se pot achiziționa online de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală 0239/613969

 

În acest weekend, Teatrul ”Maria Filotti” vă invită din nou în sala de spectacole! Sâmbătă, 15 ianuarie, nu ratați o nouă reprezentație a comediei “Papagalița și curcanul”, în regia lui Radu Nichifor. Spectacolul este programat să înceapă la ora 18.00, la Sala Mare, iar din distribuție fac parte actorii Monica Ivașcu, Marcel Turcoianu, Valentin Terente, Elena Andron, Ramona Gângă, Adrian Iacob, Adrian Ștefan, Narcisa Novac, Wanessa Radu, Dan Moldoveanu, Ionel Spălatu, Ioana Dragu, Mița Voicu, Adriana Tudose și Mihai Ardeleanu. Scenografie și costume - Raluca Polea, muzica și coloana sonoră - Cornel Cristei.

Piesa lui Robert Thomas, „Papagalița și Curcanul” sau „La Perruche et le Poulet”, în franceză, este o comedie neagră în trei acte prezentată pentru prima dată la Paris în anul 1966 la Théâtre du Vaudeville. Acțiunea are loc în apartamentul Maestrului Rocher, notar din Paris, apartament în care, într-o seară, după plecarea clienților, Alice Postic, secretara, descoperă cadavrul notarului cu un cuțit înfipt în spate. Alice, disperată, reușește să anunțe poliția înainte de a leșina, însă la sosirea ofițerului Maximin, trupul notarului dispăruse. În scenă apare și inspectorul Henri Grandin, cunoscut în lumea polițiștilor drept „omul de fier”, datorită cerbiciei sale. Acesta se dovedește a fi o mai veche cunoștință a domnișoarei Postic, care, însuflețită de dorința aflării adevărulului, pornește propria anchetă. De aici până la final urmează o adevărată cavalcadă de încurcături și suspiciuni, iar concluzia finală generală este: „Moartea nu a fost ceea ce am crezut!”.

Duminică, 16 ianuarie, de la ora 18.00, la Sala Mare sunteți așteptați să vizionați spectacolul ”Vițelul de aur” de Ilf și Petrov, în regia lui Radu Iacoban. În distribuție îi veți regăsi pe actorii Nicholas Cațianis, Vlad Volf, Liviu Pintileasa, Narcisa Novac, Ciprian Brașoveanu, Ciprian Chiricheș și Adrian Ștefan.  Dramatizare - Eugen Gyemant, scenografie - Tudor Prodan, light design: Bogdan Gheorghiu, univers sonor: Aida Sosic, asistență de regie și mișcare scenică: Blanca Doba.

”Din miile de istorii ale omenirii, am decis să aleg o poveste despre un erou a cărui unică și tragică vină este aceea că s-a născut în țara greșită. Rusia din “Vițelul de aur” se descotorosea de țarism, spiritualitate, idealuri deșarte și îmbracă hainele ponosite și practice ale comunismului. Pentru inadaptatul Ostap Bender, eroul naiv al poveștii noastre, această schimbare este absolut inacceptabilă.  Avem de-a face cu o aventură inițiată de un individ ale cărui idealuri se sparg de orizontul arid și inexpugnabil al unei societăți care devine pe nesimțite din ce în ce mai docilă și îndobitocită. Adică, mai simplu, o comedie cu dimensiuni tragice”, afirmă regizorul Radu Iacoban.

Bilete pentru cele două spectacole din weekend pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.blt.ro sau de la agenția teatrală 0239/613.969.

Teatrul ”Maria Filotti” reamintește spectatorilor că accesul publicului la evenimente este permis doar persoanelor care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare; se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, pe baza documentului doveditor; prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2, nu mai vechi de 72 de ore; prezintă rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV2, nu mai vechi de 48 de ore. Masca de protecție trebuie purtată pe toată durata spectacolelor.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro