Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Week-end mortal pe sosele

Vineri si simbata, pe strazile din municipiu si judet s-au inregistrat numeroase accidente rutiere, soldate cu morti si raniti. Mai multi soferi s-au ales cu dosare penale, iar alti 311 conducatori auto au fost sanctionati contraventional, cu amenzi in valoare totala de 34.997 lei, pentru incalcari ale legislatiei rutiere. De asemenea, lucratori din cadrul Serviciului Politiei Rutiere au ridicat, in vederea suspendarii, 17 permise de conducere si au retras 8 certificate de inmatriculare.
Startul evenimentelor a fost dat in dimineata zilei de vineri, cind Sandel A. (40 de ani) a accidentat-o pe Anica S. (56 de ani) care traversa strada pe marcajul pietonal, la intersectia dintre Calea Galati si Bulevardul Independentei. Victima a fost transportata si internata la spital, pentru ingrijiri medicale, iar conducatorul auto a fost testat cu aparatul etilotest si condus la spital, pentru recoltarea probelor biologice de singe in vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Politistii au intocmit si un dosar de cercetare penala, pentru stabilirea vinovatiilor. Un alt dosar a fost intocmit in seara zilei de vineri, cind agenti din cadrul Serviciului Politiei Rutiere l-au depistat in trafic pe Marian G. (37 de ani) care conducea un autoturism "Dacia 1310", pe strada Hipodrom, in timp ce se afla sub influenta bauturilor alcoolice.
Primul accident de simbata s-a inregistrat in jurul orei 12.25, cind Ionut D. (23 de ani) din Bucuresti, l-a accidentat pe Vasilica T. (77 de ani) din Braila, in timp ce conducea autoturismul "Daewoo Cielo", pe Bulevardul Dorobantilor, care se angajase in traversare prin loc nepermis si fara sa se asigure. Victima a fost transportata si internata la spital, pentru ingrijiri medicale, iar soferul a fost testat cu aparatul etilotest si i s-a intocmit dosar penal. In cursul dupa-amiezii, Victoras G. (19 ani) din Braila, a pierdut controlul mopedului pe care il conducea si a intrat cu acesta intr-un tonomat pentru cafea, amplasat in zona Pietii "Doi cocosi", din cartierul Chercea, pe care l-a distrus. O ora mai tirziu, Emil D. (39 de ani) din comuna Baraganul, judetul Braila, nu s-a asigurat la schimbarea benzii de circulatie in timp ce conducea pe DE 584, acrosind pe banda I de mers un autoturism "Volkswagen", condus regulamentar de Aurelian Cornel A. (26 de ani) care, la rindul lui, a tras dreapta de volan pentru a evita impactul si l-a accidentat pe Nicolae T. (36 de ani) din comuna Viziru, care se deplasa pe partea carosabila. Pietonul a ajuns la spital, la fel ca si cei doi soferi, dar acestia din urma nu pentru ingrijiri medicale, ci pentru a li se stabili alcoolemia.
Cel mai grav accident al zilei a fost, insa, cel consumat in jurul orei 22.45, in timp ce Genan H. (45 de ani) din orasul Macin, judetul Tulcea, conducea un autoturism "Renault Cargo", pe DE 87. In timp ce se afla pe pod, l-a accidentat mortal pe Petre E. (64 de ani) din Buzau, care circula pe carosabil in aceeasi directie de mers.
Soferul a fost testat pentru a se stabili daca era sau nu baut, in cauza intocmindu-se dosar penal.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii