Mergi la conţinutul principal

Week-end cu morţi. Avalanşă de autopsii la Morgă

• de fapt, primele decese din “avalanşă” au intrat în atenţia medicilor încă de pe 30 mai • de joi şi până pe luni, 4 iunie, la morgă au fost efectuate 17 necropsii, în condiţiile în care “norma” era 1 autopsie/zi • mai mult, de la începutul anului şi până în prezent, au fost efectuate 181 de autopsii, mai multe cu 40 faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut • au fost înregistrate multe decese în spital, din cauza bronhopneumoniei ori a bolilor cardiace

 

Lucrătorii Serviciului de Medicină Legală au lucrat la cote maxime în perioada 30 mai - 4 iunie, când au efectuat nu mai puţin de 17 necropsii. Numărul cazurilor este foarte mare pentru o perioadă aşa scurtă, în condiţiile în care numai la o autopsie sunt necesare 6 ore de muncă: examinare, autopsia propriu-zisă, întocmit rapoarte şi alte acte, plus reexaminare caz după strângerea tuturor investigaţiilor. Mai mult, de la 1 ianuarie şi până pe 5 iunie 2018, la Morgă au fost 181 de cazuri de necropsii, mai multe cu 40 faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017. Majoritatea cazurilor au provenit din spital. Din cele 17 decese, 4 au fost violente, restul neviolente. Cei mai mulţi din categoria “morţi neviolente” au fost răpuşi fie de bronhopneumonie, fie de boli cardiace.

Spre exemplu, pe 30 mai 2018, la morga brăileană au fost efectuate 4 autopsii: victima octogenară a accidentului rutier produs la Ianca pe data de 29 mai, o persoană intoxicată cu alcool (medicii au descoperit că avea 3,25 grame alcool pur la mie), o persoană decedată din cauza infarctului miocardic şi o alta care a murit din cauza bronhopneumoniei şi a accidentului vascular cerebral.

Pe 31 mai, medicii legişti au stabilit cauza morţii pentru 7 brăileni. Niciunul dintre decese nu a survenit în mod violent. O persoană a murit după ce a suferit infarct miocardic, două au intrat în stare toxico-septică, pe fondul unei peritonite, respectiv a bronhopneumoniei, un alt brăilean a decedat din cauza insuficienţei renale cronice şi a bronhopneumoniei, la care se adaugă alte trei cazuri de persoane vârstnice cu sechele ale accidentului vascular cerebral, bronhopneumonie şi infarct miocardic.

Pe 2 iunie, medicii legişti au efectuat autopsia în cazul copilului de 14 ani înecat în canalul de la Zăvoaia şi au ajuns la concluzia că adolescentul a murit din cauza submersiei cu apă (înec), iar în ziua următoare a avut loc necropsia brăileanului care s-a aruncat în faţa trenului la Scărlăteşti. Bărbatul a decedat din cauza secţionării membrelor pelvine. Tot pe 3 iunie, medicii s-au ocupat de o altă  victimă a unui accident rutier produs la Ianca. Deşi persoana vătămată a scăpat cu viaţă din accident, aceasta a murit pe 31 mai. Restul deceselor intrate în atenţia medicilor legişti au fost neviolente, cauzele fiind cele enumerate la începutul articolului: bronhopneumonie ori boli cardiace.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro