Skip to main content

Walter Veltroni semnaleaza deteriorarea securitatii in orasele italiene, dupa 1 ianuarie 2007

Primarul Romei, Walter Veltroni, a semnalat, luni, schimbarea de situatie "in toate orasele italiene", incepind din ianuarie, cind Romania a aderat la UE, invitind la citirea statisticilor unui studiu recent asupra sigurantei in 103 provincii italiene, relateaza Il Messaggero in pagina electronica.
"Pentru toate orasele italiene, din ianuarie a inceput o alta poveste", a declarat Veltroni, comentind datele studiului publicat luni de cotidianul Il Sole 24 Ore, referitor la siguranta din cele 103 provincii italiene, pina la 31 decembrie 2006.
Potrivit acestui clasament, Roma se situeaza pe locul al cincilea ca numar de furturi din buzunar si tilharii, pe locul 33 la furturi din locuinte si locul 30 la omucideri, ocupind pozitia a saptea la capitolul jafuri armate.
"Lectura acestor date care sint obiective poate fi utila pentru a ne face sa intelegem ca pina in ianuarie anul acesta, situatia era cea prezentata de Il Sole 24 Ore. Apoi, pentru toate orasele italiene, din ianuarie a inceput o alta poveste, iar aceasta poveste, in aceasta primarie, am infruntat-o impreuna de atitea ori, cel mai recent acum citeva zile", a adaugat Veltroni, facind aluzie la criza generata de valul de infractionalitate din Romania, dupa aderarea acestei tari la UE, la 1 ianuarie 2007.
Potrivit studiului publicat de Il Sole 24 Ore, pina la sfirsitul acestui an, numarul total al delictelor denuntate in Italia ar putea atinge recordul de 3 milioane, in crestere cu 24 la suta in ceea ce priveste furturile din buzunare si tilhariile, si cu 18 la suta la capitolul furturi din locuinte.
Cele mai afectate de infractionalitate sint orasele mari: la Genova exista cele mai mari sanse de a cadea victima unui furt din buzunar, Bologna ocupa primul lor in ceea ce priveste furturile din locuinte, iar Catanzaro este primul oras la capitolul omoruri. La Neapole, unde numarul jafurilor armate este foarte mare, s-a inregistrat un omor la fiecare patru zile, releva statisticile.
Din punct de vedere geografic, cele mai multe furturi si tilharii sint comise in marile orase din nord, in timp ce jafurile armate se dovedesc a fi un fenomen tipic metropolitan, afectind toate marile aglomerari urbane, de la Neapole la Torino si de la Milano la Palermo.
Sudul Italiei se claseaza, in schimb, pe primul loc in ceea ce priveste omorurile.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu