Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

A vrut sa omoare un om, pentru o creanga de salcie

Condamnat de doua ori pe vremea minoratului, Mihaita Broasca, 21 de ani, porcar pripasit la bunica lui din comuna Frecatei, a fost trimis in fata completului de judecata, pentru savirsirea infractiunii de tentativa de omor. In iulie a.c., Broasca l-a lovit cu toporul in cap pe un gospodar din Frecatei - la care era angajat porcar -, dupa ce acesta il scuipase cu naduf. Conflictul a pornit de la o amarita de creanga de salcie, pe care cei doi si-o disputau cu tarie. Victima a fost salvata de la moarte, insa va fi "o leguma" pentru tot restul vietii. Medicii l-au diagnosticat, deja, pe ranit cu "infirmitate fizica permanenta".
Nascut in Braila, Mihaita Broasca locuia de mai multa vreme la bunica lui din Frecatei, fiind vecin cu Aurel Oglinda. Cum tinarul era ingrijitor la turma de porci a lui Oglinda, relatiile dintre cei doi erau amicale. Potrivit dosarului penal pus la punct de procurorul Fanel Mihalcea, seful Sectiei Urmarie Penala la Parchetul Judetean Braila, in dimineata zilei de 13 iulie 2005, Aurel Oglinda a purces in padurea de salcii de linga digul Dunarii, in vecinatatea comunei, ca sa adune crengi rupte. Gospodarul a incarcat caruta cu crengi si a plecat catre sat, nu inainte, insa, de a pune o creanga mai mare deoparte. Pe drum, el s-a intilnit cu Mihaita Broasca. Porcarul se ducea sa adune, de asemenea, crengi de salcie.
Cind s-a intors la padure, Oglinda a constatat ca Mihaita taiase creanga lasata de el si ca tocmai se pregatea s-o urce in caruta. Imediat, a izbucnit scandalul. Pe de o parte, gospodarul cerea inapoi ceea ce credea ca-i apartine, pe de alta parte pustiul refuza sa faca acest lucru. La un moment dat, scirbit de situatie, Aurel Oglinda l-a scuipat pe Broasca si i-a intors spatele. In replica, acesta a ripostat intr-un mod extrem de violent: l-a lovit cu o toporisca in cap, doborindu-l la pamint. Procurorul anchetator relateaza: "Observind ca victima se afla intr-o stare grava, invinuitul s-a descaltat de cizme, a luat apa cu ele dintr-o baltoaca si l-a stropit pe Oglinda, ca sa-si revina, dupa care a fugit acasa. La scurt timp, la locul faptei au sosit doi sateni, care au gasit victima cazuta la pamint, fara cunostinta. Ei au anuntat-o pe sotia acesteia si pe seful de post din comuna".
Aurel Oglinda a ajuns, in aceeasi zi, la Spitalul Judetean Braila si, de aici, la Spitalul Judetean Galati, unde a fost operat in regim de urgenta. Medicii chirurgi au fost nevoiti sa-i inlature o parte din craniu (substanta osoasa), ca sa-l salveze. Ranitului i-au fost necesare, potrivit actelor medico-legale, 25 de zile de ingrijiri medicale. Viata lui Oglinda a atirnat de un fir de ata; a pacalit moartea, dar a ramas infirm pentru totdeauna. Cu toate acestea, agresorul a scapat de arest preventiv, urmind a fi judecat in stare de libertate.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii