Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vremea rea favorizeaza producerea incendiilor

Ieri, un brailean a fost la un pas de a ramine fara casa, in plina iarna, deoarece nu a respectat recomandarile pompierilor in ceea ce priveste protejarea termica a cosului de fum, fata de materiale combustibile din jur. Deoarece grinda casei era incastrata in zidaria cosului, scinteile au aprins imediat materialul lemnos si au fost la un pas de a cuprinde intreaga casa. Datorita interventiei prompte a Detasamentului de Pompieri Braila I, casa proprietarului, cit si una vecina, au fost salvate de flacarile mistuitoare. Incendiul a fost anuntat la ora 13.20 si viza locuinta lui Mihalache Bocioc, de pe B-dul Independentei nr.198. In mai putin de 30 de minute, pompierii au reusit sa inlature pericolul si sa salveze cele doua locuinte vecine, ce au fost evaluate la 90.000 RON.
"Pentru ca iarna isi ascute coltii si sintem tentati sa ridicam confortul din locuinte prin supraalimentarea cu combustibil a sobelor sau folosirea altor mijloace de incalzire locale suplimentare, dorim sa recomandam brailenilor citeva minime masuri de prevenire a incendiilor. In primul rind, le recomandam sa nu supraalimenteze cu combustibil mijloacele de incalzire, fiind mai potrivit sa faca focul mai des si sa supravegheze mijloacele de incalzire pe timpul functionarii acestora si sa stinga focul pe timpul noptii sau atunci cind parasesc locuinta", a precizat locotenentul Cristian Ion, ofiterul de relatii publice al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila.
Pentru evitarea unor astfel de incidente, nu trebuie amplasate materiale combustibile pe linga mijloacele de incalzire, la distante mai mici de un metru si nu trebuie folosite, sub nici o forma, instalatiile electrice defecte sau cu improvizatii. La fel de importanta este si supravegherea permanenta a modului si locului de joaca al copiilor.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii