Mergi la conţinutul principal

Vreau sa fiu Iuliana Lascu!

Cind o sa fiu mare (scula pe bascula), vreau sa ma fac Iuliana Lascu. Inainte, imi doream sa ma fac musafir, dar am constatat ca s-a inventat ceva si mai avantajos decit musafirul. Asta, pentru ca, in calitate de musafir, trebuie sa dai bani pe un cadou, o floare, o bomboana, o maslina, acolo, ca nu poti sa te duci cu mina goala, decit daca esti lipsit de bun-simt. In calitate de consilier municipal Iuliana Lascu, poti sa te duci si cu mina goala, dar si cu capul gol, ca nu-i nici o problema, tot iei banul de indemnizatie, citeva milioane pe luna. Ba chiar, daca esti lipsit de bun-simt, poti sa nu te duci, ca indemnizatia tot o incasezi, mai ales daca esti cel care faci si pontajele. In acest caz, daca te uiti in jur, si te vezi, ca esti ditamai omul (politic), este clar ca esti acolo unde se face pontajul - adica acasa - si este la fel de normal sa te treci prezent. La fel de normal este s-o treci prezenta si pe colega Wilhemina cu care incerci sa-ti speli obrazul in fata opiniei publice, atunci cind se afla de faptul ca chiulesti pe rupte, de trei ani - si e munca grea spalatul obrazului, ca e gros si necesita o frecare de amploare. Dar cum cele doua june despre care vorbim, sint obisnuite cu frecatul mentei, cind e vorba de sedintele de consiliu, nu e o problema pentru ele. Mai departe, este normal sa-i mai pui prezenti si pe ceilalti colegi de comisie, ca altfel nu-si iau banii si te dau in git cu prima ocazie ca e ceva putred in Danemarca. Si-asa, chiulangitele PSD-iste au mai fost pirite o data plenului CJ de catre colega mai democrata Mihaela Picu, care are gura mare si spune tot felul de lucruri nepotrivite, cum a fost acela din 2006, ca de doi ani de zile, nu le-a vazut la fata, la vreo sedinta de comisie, nici pe Iuliana si nici pe Wilhemina. Nu ca la sedintele de plen s-ar face remarcate in vreun fel, dar macar catadicsesc sa se arate la fata, sa-si mai aminteasca lumea de figurile lor si sa le provoace probleme ziaristilor, care, dupa ani de mandat, tot nu le-au retinut numele, de importante ce sint in viata municipiului. In virtutea obrazului gros de care cu onoare beneficiaza, cele doua nu s-au sinchisit ca li s-a dus buhul de chiulangite notorii, ba au venit si cu-o explicatie demna de prescolari cu grave probleme neuronale: ele doua se intilnesc in sedinte secrete, pe ascuns de Picu, fiindca aceea fumeaza mult si le polueaza si fonic. Nu stim care este rezultatul acelor sedinte ultrasecrete, dar, pina acum, nu au initiat nici un proiect de hotarire privind obligativitatea folosirii ojei de culoare rosie, la sedintele CLM, sau a unei tinute decente, formata din taior negru si bluza alba, cu volane.
Si daca n-ar fi fost cele doua reclamatii publice ale lui Picu, cu privire la chiului sistematic al PSD-istelor noastre, poate nici n-am fi aflat in veci daca cele doua sint mute sau nu, ca, in rest, nu le-am auzit scotind vreodata vreun cuvint. Nu-i vorba, ca, la ultima conferinta de presa, cind a fost adusa de colegii sai de partid, sa dea o explicatie pentru continuarea chiului, inca un an de zile, dupa prima reclamatie, Lascu a spus mai multe cuvinte, dar n-a facut decit sa confirme intelepciunea zicalei "daca tacea, filosof raminea!". Asa cum faceau bine daca taceau si alti colegi de-ai sai, printre care si consilierul municipal Doru Damian, care, in general, se joaca de-a Cavalerul Dreptatii, dar cind e vorba despre vreo chestiune delicata, cum ar fi situatia chiulangitei Lascu, se joaca cu ea in praf, si-o da din colt in colt, sperind sa o acopere pe juna care se ocupa, in timpul liber - asa, putin, cit are, intre doua drumuri de Bucuresti - si cu falsificarea pontajelor.
Singurul care a admis gravitatea situatiei a fost presedintele organizatiei municipale PSD, care a promis ca se vor lua masuri, insa acestea s-au rezumat la renuntarea la calitatea de pontator de serviciu , din partea Iulianei Lascu. In rest, e de asteptat ca, pina la anul, pe vremea asta, sa continuam sa fim (prost) reprezentati in CLM, printre altii, si de chiulangitele PSD-iste, care, recunoastem, nu gresesc cu mare lucru cind lipsesc de la sedinte, pentru ca si atunci cind vin, sint ca si absente. Singura problema este ca incaseaza milioane de lei vechi din banul public, pentru aceasta prezenta fantomatica de doi bani (vechi).

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu