Primarul Aurel Simionescu este nemulţumit de atitudinea unora dintre beneficiarii de locuinţe sociale. Mai exact, edilul-şef face referire la următorul "moft": deşi au cuţitul la os, refuză cu obstinaţie să se mute în acele locuinţe sociale, deoarece sunt nemulţumiti de nivelul lor de confort. Simionescu a precizat că, la ultima şedinţă de comisie socială, din cele aproximativ 30 de locuinţe sociale repartizate, 8 au fost refuzate de beneficiari.
"Unii dintre concetăţenii noştri, care au venituri reduse, care n-au altă posibilitate de închiriere, consideră că locuinţele acestea sociale sunt nişte lucruri de calitate la care ar trebui să aibă dreptul, în sensul de multe camere, confort etc. Locuinţele sociale sunt cele care sunt, nu sunt altele. Noi am construit în jur de 100 de locuinţe sociale, dar aceste locuinţe trebuie să le dăm celor care au fost în casele naţionalizate şi care au fost retrocedate foştilor proprietari. Deci, situaţia pe care o comentez este că, din cele aproximativ 30 de locuinţe pe care le-am repartizat la ultima şedinţă de comisie socială, sunt 7 sau 8 refuzuri. Nu le convine oamenilor, ba că-s prea mici, ba că-s prea joase. Vreau să se înţeleagă că nu avem alte locuinţe sociale şi că o locuinţă socială înseamnă o locuinţă de urgenţă, ceva care-ţi asigură un acoperiş deasupra capului şi nu cine ştie ce confort. Dacă unii îşi doresc un astfel de confort, să-şi cumpere o locuinţă sau să-şi închirieze una mai deosebită şi nu să facă mofturi pentru locuinţele pe care noi le-avem. Repet, astea sunt! Nu ţine nimeni nişte locuinţe ascunse într-un pachet", a comentat Aurel Simionescu recent, în cadrul unei conferinţe de presă.
Datorii la întreţinere de 130 milioane lei vechi
De asemenea, primarul a ţinut să atragă atenţia şi acelor chiriaşi cu datorii exorbitante în materie de chirie către DSP şi întreţinere, explicând că va lua măsuri împotriva acestora: "Sunt o serie dintre cei care stau în astfel de locuinţe şi care nu-şi plătesc obligaţiile pe care le au. Aceste obligaţii înseamnă, pe de-o parte, chiria la DSP, iar pe de altă parte, întreţinerea. Avem situaţii în care, după mai multe ameninţări, după mai multe discuţii, după mai multe tergiversări, ajungem la judecată şi persoanele respective ajung să fie scoase în stradă, şi atunci, în două zile, găsesc bani ca să achite jumate din suma pe care o au. Până atunci, cu toate atenţionările pe care le dăm, nu găsesc bani. Nu putem să tolerăm ca într-o asociaţie de proprietari să avem chiriaşi de-ai noştri, care au 120-130 de milioane de lei vechi datorie, pentru că şi asociaţia respectivă spune «Domnule, apartamentul e proprietatea voastră. Luaţi-i pe ăştia de-aici, pentru că, din cauza lor, noi nu avem căldură, nu avem apă». Eu atenţionez, pe această cale, că vom lua măsuri cu persoanele care nu înţeleg să-şi achite datoriile pe care le au la înţreţinere şi chirie".