Mergi la conţinutul principal

Voucherele de 100 de lei pentru vaccinați, înlocuite de carduri

* Guvernul a păstrat stimulentele de 100 de lei pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid cu schema inițială, doar că acestea nu vor mai fi acordate sub formă de vouchere, pe suport de hârtie, ci pe carduri * la Brăila sunt eligibili, în acest moment, peste 2.300 de vaccinați numai că aceștia vor primi cardurile etapizat * conform DSP Brăila, în acest moment, în județul nostru, se distribuie un număr de 250 de carduri beneficiarilor * tichetele au fost gândite pentru a stimula campania de vaccinare, ideea fiind pusă în practică în mandatul fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă

 

Persoanele care se vaccinează cu schema inițială împotriva Covid-19 (primele două doze Pfizer, Moderna sau doza unică Johnson&Johnson, nu și cu dozele 3 și 4,  vor primi, în continuare, de la stat, voucherele în valoare de 100 de lei. Stimulentele nu vor mai fi însă emise pe suport de hârtie așa cum au fost acordate inițial, ci doar pe card. Până acum, la Brăila s-a estimat un necesar de 2.378 de carduri electronice, doar că acestea vor fi înmânate etapizat, la acest moment fiind în curs de distribuire un număr de 250 de carduri, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP) Brăila. ”Tichetele de masă sunt acordate sub formă de carduri, pe suport electronic, și au o valoare de 100 de lei. Distribuirea se realizează prin cabinetele medicilor vaccinatori, penitenciare, administrațiile publice locale. S-a estimat un necesar de 2.378 de carduri electronice pentru un număr de 2.378 de persoane. Este în curs de distribuire un număr de 250 de carduri către persoanele beneficiare, conform legislației în vigoare, la 4 entități solicitante, pentru diferență urmând a se face achiziția în cel mai scurt timp”, a transmis directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, cotidianului Obiectiv-Vocea Brăilei.

Așadar, fiecare vaccinat cu schema inițială ar urma să primească un card în valoare de 100 de lei ce poate fi folosit ca tichet de masă, până la momentul expirării acestuia, data de valabilitate fiind inscripționată pe card. Aceste stimulente vor fi acordate doar persoanelor care s-au vaccinat după data de 3 septembrie 2021, când s-a publicat OUG ce a introdus acordarea acestor vouchere.

După cum s-a mai scris în edițiile anterioare ale cotidianului ”Obiectiv”,  până la 31 decembrie 2021, bonurile de 100 lei au fost emise pentru Ministerul Sănătății prin DSP-uri pe suport hârtie, adică un carnețel cu 5 bonuri a câte 20 lei, pe care se completa, cu pixul, numele și CNP-ul persoanei vaccinate. Din păcate, bonurile n-au venit simultan cu dozele, cum ar fi trebuit, pentru că Guvernul a alocat doar vreo 10-15% din suma necesară tipăririi lor și nu imediat, la debutul campaniei de vaccinare, ci la câteva luni după ce a intrat în vigoare legea prin care erau acordate. Și asta pentru că tichetele au fost gândite pentru a stimula campania de vaccinare, ideea fiind pusă în practică în mandatul fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă.

Reamintim că la Brăila, până la începutul lunii februarie a.c., Direcției de Sănătate Publică Brăila i-au fost repartizate, în patru etape, de la Ministerul Sănătății, în total, 267.075 de bonuri valorice pentru un număr de 53.415 de beneficiari. De altfel, tot la acea dată, DSP Brăila primise de la nivel central 121.875 de vouchere, fiind ultima tranșă de tichete valorice distribuite pe suport de hârtie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro