Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Votul unora dintre consilierii judeteni - o plata pentru niste servicii facute de catre presedintele CJ

Democratii braileni considera ca votul unora dintre consilierii care au sustinut proiectul de mutare a Bibliotecii Judetene in cantina de linga Liceul de Chimie, de pe soseaua Buzaului, nu a fost decit o plata pentru niste favoruri care le-au fost facute mai de mult de catre presedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu. Consilierul judetean Mario Da'Ros a declarat asfel ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca cel mai bine s-a observat acest lucru atunci cind unii dintre consilieri au tinut mortis sa ia cuvintul si sa ridice osanale in favoarea mutarii Bibliotecii si a initiatorului acestui proiect, presedintele CJ: "Daca votul consilierilor PSD si PRM nu m-a uimit, stiut fiind modul in care cele doua partide colaboreaza, m-a uimit votul liberalilor. A fost unanim de partea PSD si PRM. M-a uimit modul in care au votat in grup “da” pentru mutare, desi ei sustin ca fiecare voteaza cum ii dicteaza constiinta, si de multe ori au pareri diferite, atit in cadrul CLM, cit si in cadrul CJ, despre cite un proiect".

"Toata grija e pentru valoarea pe care o are reabilitarea cantinei de pe Buzaului care va fi facuta de cine trebuie"

Incercind totusi sa explice gestul celor care ar trebui sa fie partenerii de coalitie ai democratilor si nu ai social - democratilor, Mario Da'Ros a declarat: "Pina la urma ce ma mir eu atit. .. Ia sa ne gindim. Unul dintre cei mai activi sustinatori ai mutarii, Dorulet Capbun, de profesie si formatie inginer, a fost numit nu stiu ce pe la Directia de Protectie a Copilului. Ce pregatire are domnul in acest domeniu delicat nu stiu, dar sa trecem mai departe. Sa ne amintim ca un alt liberal, Adrian Ritzinger, de profesie piscicultor, a ocupat o perioada, cind nu mai avea ce face, un post pe la Biblioteca. Ce calificare l-a recomandat pentru postul asta nu stiu. Si exemplele ar putea continua. E plin CJ-ul de consilieri aflati in situatii de acest gen".
Democratul Da'Ros a mai subliniat faptul ca, dupa parerea sa, prin votul dat sub forma de plata pentru unele servicii facute in trecut, consilierii PSD, PRM si PNL nu au facut decit sa mai asigure o lucrare firmei "Concivia" - detinuta de presedintele CJ - sau altor cunoscuti de-ai acestuia. "Corul consilierilor care au ridicat osanale si-a facut bine treaba. Vehementa cu care s-a sustinut mutarea nu are nici o legatura cu faptul ca vor sa redea Casa Tineretului tinerilor, sau cu sanatatea angajatilor bibliotecii, care vezi-Doamne, e pusa in pericol... Toata grija e pentru valoarea pe care o are reabilitarea cantinei de pe Buzaului, ce va fi facuta de cine trebuie. Cind vezi o astfel de coalitie te intrebi pe ce lume traiesc oamenii astia. Ori nu traiesc printre braileni ori au cu totul alte interese decit cei care i-au votat".

"CJ si CLM sint conduse ca niste SRL-uri"

La rindul sau, si presedintele PD Braila, deputatul Horia Vasioiu, s-a aratat uimit de modul perfect organizat in care au votat liberalii din CJ. Acesta s-a aratat si mai oripilat de faptul ca doua treimi dintre acestia s-au si ridicat si au elogiat minunata idee a mutarii. "Modul in care sint conduse CLM si CJ si aberatiile care se intimpla in ultimul timp nu denota decit faptul ca acestea sint conduse ca niste SRL-uri. Nu poti sa conduci fara sa ai habar de administratie. Nu poti sa faci ce vrei tu ca la propria firma. Mutarea bibliotecii este un astfel de exemplu, asa cum e un exemplu care demonstreaza ca sint cercuri de interese in aceste institutii si ca ele functioneaza perfect", a mai adaugat liderul PD Braila.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii