Mergi la conţinutul principal

Votează legal!

Campania "Votează legal", ce are ca scop informarea şi conştientizarea cetăţenilor cu privire la sancţiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal, a fost demarată de Ministerul Administraţiei şi Internelor. Activităţile se defăşoară în perioada campaniei electorale, generată de referendumul naţional pentru demiterea preşedintelui României. Materialele promoţionale vor fi afişate la sediile tuturor unităţilor şi subunităţilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, a celor de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila, de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Dunărea" Brăila, în unităţile de învăţământ, unde vor fi amplasate şi secţiile de votare, precum şi la sediile primăriilor. "Poliţiştii asigură cetăţenii că vor acţiona ferm faţă de orice încălcare a legii şi vor manifesta echidistanţă indiferent de calitatea celor care încalcă normele legale în vigoare. De asemenea, poliţiştii recomandă tuturor cetăţenilor să respecte legea şi să anunţe, la numărul unic de urgenţă 112, orice faptă prin care se încalcă reglementările electorale în vigoare", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.
Potrivit legii, alegătorul care votează de mai multe ori în ziua referendumului riscă închisoarea de la 6 luni la 5 ani. Şi tentativa se pedepseşte cu închisoare.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro