* este vorba despre o campanie națională prin care se dorește alegerea celei mai frumoase și interesante destinații turistice din România * Brăila poate fi una dintre cele șase destinații câștigătoare dacă votați orașul nostru pe site-ul www.destinatiaanului.ro * votul este deschis până pe 4 iunie
Brăila poate deveni destinația turistică a anului 2021 în România! În această perioadă se desfășoară la nivelul național o amplă campanie prin care se dorește alegerea celei mai frumoase și interesante destinații turistice din România, campanie inițiată de jurnalista Dana Gont. Brăilenii pot vota orașul de la Dunăre pe site-ul www.destinatiaanului.ro, iar nominalizarea se face până pe 4 iunie. Dacă va intra în primele șase cele mai votate destinații, Brăila vor intra în “turul final”, iar echipa proiectului “Destinația anului 2021 în România” va promova orașul în cadrul unei ample campanii în media și TV.
Mihaela Camelia Roșu, cunoscut ghid turistic, a nominalizat Brăila pe site-ul www.destinatiaanului.ro, argumentatând de ce orașul merită să se numere printre cele șase destinații care vor intră în finală.
“Voi, cei care sunteți brăileni ca mine ori voi, cei care v-ați împrăștiat prin țară ori prin lume, cu nostalgia copilăriei petrecute pe malul Dunării și voi, cei care vă osteniți prin țări străine pentru un strop de mai bine dar care sunteți totuși mai aproape ca nicicând de sufletul orașului... voi puteți face ca lucrurile să se întâmple. Dacă Brăila va fi între cele șase destinații alese la final, atunci va beneficia de o amplă campanie de promovare în media și la TV, se vor deplasa aici echipe de filmare, se va scrie mult despre oraș, creștem pe segmentul turistic. Eu cred în vocația Brăilei! Hai cu nominalizarea! Intră pe site-ul www.destinatiaanului.ro și votează Brăila!”, a scris aceasta pe contul ei de Facebook.
Mihaela Camelia Roșu a oferit și câteva exemple de obiective turistice pentru care Brăila ar merita să fie vizitată de cât mai mulți turiști. Așadar, când spui Brăila, spui:
1. Ceasul din centru - inima orașului vechi. Este unic, mai albastru decât Dunărea și spectaculos.
2. Teatrul Maria Filotti (Teatrul Rally) - emblematic pentru un oraș iubitor de artă dramatică, cu o deosebită cupolă vitrată.
3. Centrul Cultural Nicăpetre (Casa Embiricos) – o bijuterie arhitecturală având vitralii superbe (Zeul Hermes).
4. Biserica ”Sf. Arhangheli Mihail și Gavril” - unică prin faptul că provine dintr-o geamie din vremea stăpânirii otomane și nu are turle.
5. Biserica ”Bunavestire” - cea mai mare dintre lăcașurile de cult ale comunității elene din afara Greciei, aflată acum în plin proces de restaurare.
6. Strada Regală (M. Eminescu) - fosta arteră comercială a orașului.
7. Dunărea - orașul se află pe segmentul ei maritim. Brăila fost cel mai important port al țării Românești, la final de sec. XIX, iar în prezent pot acosta aici vase de croazieră.
8. Căpitănia - pașaportul Brăilei când pelerinii debarcau în port.
9. Vasul Mureș - construit dintr-o ambiție a cuplului Ceaușescu, în plină epocă de glorie comunistă.
10. Fântâna Cinetică - realizată de sculptorul Constantin Lucaci, din oțel inoxidabil.
11. Balta Mică a Brăilei - o deltă în miniatură, sanctuar al biodiversității.
12. Farmacia Faltis – o farmacie istorică, încă vie, veche din 1897.
13. Podul peste Dunăre (crește ca-n povești) - care va reconfigura fericit destinul orașului și al întregii zone.
Nu uitați! Doar până pe 4 iunie puteți vota Brăila pe www.destinatiaanului.ro.
Intrați și votați!