Mergi la conţinutul principal

Voluntarii antidrog s-au intilnit in tabara din Lacu Sarat

"Cum putem sa recunoastem o persoana dependenta de alcool/droguri etc?", "Cum putem sa purtam un dialog asertiv cu o persoana dependenta, in calitate de voluntar antidrog", "Ce mesaj putem sa transmitem dependentilor, astfel incit sa fim convingatori?", "Care sint stadiile schimbarii unui dependent?" - acestea au fost principalele subiecte pe care le-au dezbatut voluntarii antidrog la intilnirea de la tabara scolara din Lacu Sarat. Actiunea a fost moderata de inspectorul de specialitate CPECA Braila, Olga Condrat si subinspectorul Cristina Chelban, CPECA Galati.
Scopul acestui proiect universal este realizarea formarii specifice a voluntarilor prin organizarea unor module de pregatire, in functie de nevoile acestora, cu referire la: capacitatea si rolul pe care il au in grup, stapinirea unor tehnici de comunicare asertiva, oferirea unei perspective reale asupra fenomenului drogurilor, stimularea creativitatii si implicarea proactiva in promovarea unui stil de viata. In prima parte a discutiilor, dr. Marcela Urda, medic CPECA Braila, a vorbit tinerilor despre consecintele drogurilor (cocaina, alcool, tutun, canabis etc.).
Atit voluntarii braileni cit si cei galateni au participat la jocuri interactive de cunoastere reciproca. In cadrul actiunii, tinerii au simulat diferite situatii prin jocuri de rol, exemplificind modalitati de a fi persuasiv in relatia cu un dependent de droguri. Astfel, coordonatorul Olga Condrat a oferit sfaturi elevilor si studentilor prezenti, in ceea ce priveste limbajul non-verbal in stabilirea relatiei cu acesta. Materialul didactic a fost creat si pus la dispozitiei chiar de unii voluntari.
Pe 5 septembrie va avea loc cea de a doua etapa a proiectului. Voluntarii se vor intalni la Gradina Botanica Galati, unde vor discuta pe baza filmuletelor antidrog prelucrate de Agentia Nationala Antidrog.
"Sa speram ca acesti tineri vor deveni formatori de opinie foarte buni", a mentionat Olga Condrat.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu