Scopul acestui proiect universal este realizarea formarii specifice a voluntarilor prin organizarea unor module de pregatire, in functie de nevoile acestora, cu referire la: capacitatea si rolul pe care il au in grup, stapinirea unor tehnici de comunicare asertiva, oferirea unei perspective reale asupra fenomenului drogurilor, stimularea creativitatii si implicarea proactiva in promovarea unui stil de viata. In prima parte a discutiilor, dr. Marcela Urda, medic CPECA Braila, a vorbit tinerilor despre consecintele drogurilor (cocaina, alcool, tutun, canabis etc.).
Atit voluntarii braileni cit si cei galateni au participat la jocuri interactive de cunoastere reciproca. In cadrul actiunii, tinerii au simulat diferite situatii prin jocuri de rol, exemplificind modalitati de a fi persuasiv in relatia cu un dependent de droguri. Astfel, coordonatorul Olga Condrat a oferit sfaturi elevilor si studentilor prezenti, in ceea ce priveste limbajul non-verbal in stabilirea relatiei cu acesta. Materialul didactic a fost creat si pus la dispozitiei chiar de unii voluntari.
Pe 5 septembrie va avea loc cea de a doua etapa a proiectului. Voluntarii se vor intalni la Gradina Botanica Galati, unde vor discuta pe baza filmuletelor antidrog prelucrate de Agentia Nationala Antidrog.
"Sa speram ca acesti tineri vor deveni formatori de opinie foarte buni", a mentionat Olga Condrat.