Mergi la conţinutul principal

Voluntarii ”Let's Do It Romania”, acțiune de ecologizare în cartierul Hipodrom. Brăilenii care doresc să participe sunt așteptați, sâmbătă, la ora 9.00, la Sala Polivalentă

Mâine, sâmbătă, 16 septembrie, va avea loc o acțiune de ecologizare și igienizare în zona cartierului Hipodrom, în cadrul campaniei Ziua de Curățenie Națională, organizată de Asociația Let's Do It Romania, în colaborare cu operatorul unic de salubritate RER Brăila. Vor participa elevi de la Colegiul Economic Ion Ghica Brăila, însă sunt invitați și alți voluntari. Astfel, toți brăilenii care vor să dea o mână de ajutor sunt așteptați, sâmbătă, la ora 9.00, în fața Sălii Polivalente. Acțiunea se va desfășura între orele 9.00 și 11.00. Organizatorii speră să participe cel puțin 400 de voluntari.

RER Brăila a anunțat, printr-un comunicat de presă, că va contribui la Ziua de Curățenie Națională prin distribuirea de saci galbeni, necesari colectării deșeurilor reciclabile din: materiale plastice (ex. PET, folii, pungi), doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje tetrapak și prin asigurarea colectării separate a deșeurilor strânse în urma acțiunii.

La începutul acțiunii de ecologizare, voluntarii vor fi instruiți asupra regulilor de colectare și categoriilor de deșeuri ce pot fi colectate. Voluntarilor le vor fi distribuiți: saci galbeni pentru deșeuri reciclabile (PET, folii, pungi, doze de aluminiu, conserve metalice, ambalaje tetrapak), saci negri pentru deșeuri reziduale-menajere (textile/articole vestimentare murdare, uzate, mucuri de țigări, resturi alimentare, hârtii și cartoane ude și/sau murdare, scutece, tampoane). La finalul acțiunii, RER BRĂILA va colecta deșeurile cu mașini separate pentru fiecare categorie de deșeu și le va transporta către destinația corespunzătoare fiecărei categorii. Deșeurile reciclabile vor fi transportate la Stația de Sortare Vădeni din județul Brăila, în vederea sortării pe fracții și ulterior a valorificării, iar deșeurile reziduale-menajere vor fi transportate la Stația de Tratare mecanico-biologică”, a precizat operatorul RER.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro