Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR) lucrează împreună cu Volksbank, banca finanţatoare, la strategia de valorificare a centrului comercial Armonia Brăila, intrat anul trecut în faliment, fiind luată în calcul inclusiv varianta dării în plată, au declarat reprezentanţii administratorului judiciar. Centrul comercial, care a intrat în faliment la sfârşitul anului trecut, a fost evaluat la 25 milioane de euro, în condiţiile în care investiţia s-a ridicat la 45 milioane de euro, iar Volksbank are o expunere de circa 28 milioane de euro. Datoriile mall-ului se ridicau la 35 de milioane de euro, către 33 de creditori, potrivit raportului CITR realizat la începutul anului 2011. "Volksbank are 90% din masa credală. Lucrăm la construcţia strategiei de valorificare a centrului comercial şi luăm în calcul inclusiv darea în plată", a declarat într-o conferinţă de presă Vasile Godîncă, senior partner CITR, citat de Mediafax. În acest caz, Volksbank va prelua centrul comercial în contul datoriei pe care o are de recuperat de la firma Red Project Three, dezvoltatorul proiectului. CITR a mai intermediat o tranzacţie de acest tip în cazul uzinei Rulmentul Braşov, caz în care darea în plată a fost realizată către stat. "Prin vânzarea uzinei s-ar fi încasat cinci milioane de euro, oferiţi de un investitor. Statul a luat însă în plată uzina şi a transmis dreptul de proprietate Consiliului Judeţean Braşov, care deţine acum un teren de 44 de hectare evaluat la 25 de milioane de euro", a declarat Andrei Cionca, co-fondator al CITR. Mall-ul Armonia Brăila a fost inaugurat în luna noiembrie 2008, iar şapte luni mai târziu a fost închis. Centrul comercial a intrat în insolvenţă în noiembrie 2010, iar la sfârşitul anului trecut Tribunalul Bucureşti a decis intrarea în faliment. Armonia Mall are o suprafaţă totală de 41.850 metri pătraţi, structurată pe două etaje. Suprafaţa închiriabilă este de circa 29.300 metri pătraţi. Acesta este cel de-al treilea mall din România care a intrat în faliment, după Tiago Mall Oradea (actualul Oradea Shopping City) şi City Mall din Bucureşti. Ambele au fost vândute prin intermediul CITR, primul cu 30,5 milioane de euro, iar al doilea cu 17,3 milioane de euro.
Red Project Three face parte din compania Red, controlată de fondurile de investiţii GED din Spania şi Warburg Pincus din Statele Unite ale Americii.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.