Mergi la conţinutul principal

Vocile Brăilei: Pericolul din ghenele insalubre ale blocurilor

* o brăileancă ne-a sesizat, recent, că deși a reclamat de două luni de zile modul jalnic în care arată ghena blocului unde locuiește, în zona Romarta Nouă, nimeni nu a luat nicio măsură, iar spațiul este infestat cu gândaci * aceasta a precizat că operatorul Brai-Cata ar fi trebuit sesizat de președintele asociației să înlocuiască pubelele și să curețe spațiul, dar nimeni nu a luat vreo măsură * de cealaltă parte, directorul SUPAGL Brăila, Dumitru Munteanu, a explicat că deși va atrage atenția operatorului să înlocuiască pubelele, dacă sunt sparte, de curățenia și întreținerea ghenei trebuie să se ocupe asociația de locatari

 

 

Situație problematică într-un bloc din zona centrală a Brăilei. O cititoare ”Obiectiv - Vocea Brăilei” ne-a semnalat faptul că ghena blocului unde locuiește, pe Calea Călărașilor, nr. 53, la Blocul 2bis, sc. 1 (în zona Romarta Nouă), se află într-o stare jalnică. Femeia ne-a transmis și câteva fotografii pentru a demonstra pericolul la care sunt expuși locatarii, fără ca cineva să ia vreo măsură. Aceasta ne-a povestit că în luna februarie a scăpat în ghenă sacul de la aspirator, după ce a făcut curățenie în casă, astfel că a încercat să îl recupereze și a așteptat momentul în care echipa operatorului de salubritate a venit să ridice gunoiul. În acest context, femeia susține că a observat starea jalnică în care se află ghena și și-a explicat de ce blocul este infestat cu gândaci. Aceasta a afirmat că a făcut o sesizare la președintele Asociației de locatari prin care i-a cerut să solicite operatorului SC ”Brai-Cata” să schimbe pubelele și să igienizeze spațiul respectiv, dar și să se asigure accesul la robinetul montat în ghena blocului, astfel încât locația să poată fi spălată. În perioada stării de urgență declanșată de pandemia de coronavirus, femeia ne-a povestit că a preferat să se retragă la țară, însă în momentul în care a revenit zilele trecute, a verificat să vadă dacă situația privind ghena blocului s-a îmbunătățit. 

”S-a montat doar un robinet acolo pentru apă. În rest, nu s-a făcut nimic. Este în continuare dezastru acolo. Asta deși am depus la asociație o hârtie prin care am solicitat să fie curățat locul, să se monteze un robinet acolo, pentru spălare, să se dezinfecteze spațiul, să ceară «Brai-Cata» să schimbe pubelele respective, pentru că sunt din 2009 - 2010. Sunt sparte, nespălate. Au trecut două luni de zile! Avem gândaci! Eu așa știam, că Brai-cata are obligația să schimbe acele pubele la doi ani. Ei ar fi trebuit să mențină curățenia acolo”, a afirmat brăileanca, revoltată.

 

Directorul SUPAGL: problema curățeniei trebuie rezolvată de asociație

 

Redactorii ”Obiectiv - Vocea Brăilei” au luat legătura cu Dumitru Munteanu, directorul Serviciului de Utilitate Publică, Administrare și Gospodărire Locală (SUPAGL), pentru a vedea în ce măsură situația ar putea fi rezolvată. După ce a verificat acuzațiile, Munteanu ne-a punctat că Serviciul nu a primit nicio sesizare pe această temă, nici de la persoana care a reclamat la ziar, nici din partea asociației de proprietari. Chiar și așa, Munteanu a promis că va lua legătura cu operatorul să vadă dacă va schimba pubelele respective, deoarece directorul a recunoscut că au existat discuții pe această temă între ”Brai-Cata” și asociația respectivă. Căt despre curățenia ghenei, întreținerea și dezinfecția spațiului, sursa citată a ținut să puncteze că ține strict de asociația de proprietari, fiind vorba despre o proprietate privată.

”Probabil că asociația de proprietari nu ne-a făcut o sesizare nouă pentru că obligația întreținerii curățeniei în interiorul ghenei le aparține. Operatorul vine și preia pubelele pline de acolo, dar curățenia, întreținerea, deratizarea, dezinfecția, dezinsecția este obligația asociației de proprietari. Persoana respectivă trebuie să își rezolve problema cu asociația proprie. Într-adevăr, a fost o discuție acolo, între operatorul «Brai-Cata» și Asociație, în sensul că pubelele care sunt acolo erau crăpate și s-a discutat să fie schimbate. Operațiune care nu știu dacă s-a întâmplat sau nu. Sau care urmează să se întâmple. Pentru că asta este datoria operatorului, să le schimbe pe alea fisurate, sparte. Din câte se vede în acele fotografii, probabil că nu le-au schimbat. Eu o să discut și o să mai impulsionez situația. Însă pentru curățenia spațiului, să se ia gunoiul care cade pe jos și să îl pună în pubelă, asta intră în sarcina asociației de proprietari”, a declarat Munteanu.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro