Sala de conferinţe de la Grand Hotel Orient a găzduit ieri Conferinţa Naţională a inspectorilor de arte condusă de inspectorul general din ministerul Educaţiei, Adrian Brăescu. El a atras atenţia participanţilor că vocaţia este un lucru foarte important, care are un cuvânt greu de spus în parcursul unei naţii, iar inspectorii de arte sunt responsabili de cultivarea vocaţiilor elevilor din România. Coordonatorul conferinţei, inspectorul de arte Dorin Şipoş, a explicat că în aceste zile nu numai învăţământul vocaţional trebuie avut în vedere, ci şi învăţământul artistic de masă. "Trebuie să îi motivăm pe elevi să îşi pună în valoare talentul, să îşi dezvolte inteligenţa emoţională, gustul estetic pentru salvarea valorilor societăţii româneşti. Suntem într-o criză spirituală şi noi trebuie să punem bazele educaţiei artistice româneşti".
Inspectorul general al sistemului educaţional brăilean, prof. Viorel Botea, a sintetizat cele mai importante chestiuni ce se vor discuta în cele două zile referitor la reforma educaţiei, iar primarul Aurel Simionescu a vorbit apoi despre ceea ce şi-ar dori administraţia locală de la sistemul de învăţământ: optimizarea lucrurilor, astfel încât învăţământul să fie cât mai performant sub toate aspectele. Lucrările conferinţei au continuat cu intervenţia directorului adjunct al Liceului de Artă, prof. Cornelia Conon, care a dat citire unui material redactat de secretarul de stat Oana Badea din Ministerul Educaţiei. Textul preciza care sunt priorităţile acestui an şcolar: reducerea absenteismului, optimizarea învăţării prin introducerea noilor evaluări conform Legii educaţiei şi îmbunătăţirea competenţelor de lectură a elevilor, atât cele tradiţionale cât şi cele privind alfabetizarea înţelegerii textului. Despre importanţa evaluării, în special a celei iniţiale, a vorbit apoi reprezentantul Centrului Naţional de Evaluare şi Examinare, lect. dr. Lucia Crinela Gorgăneanu. Discuţiile au continuat pe parcursul zilei de ieri şi se vor încheia în această dimineaţă.
Comentarii
Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.