Vladimir Danilov: Un an cu bune şi cu rele pentru şahul românesc | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Vladimir Danilov: Un an cu bune şi cu rele pentru şahul românesc

"Anul 2013 a fost şi cu bune şi cu rele, ca în toate sporturile. În primul rând, am avut probleme legate de bugetul federaţiei, am fost în pericol să nu putem trimite echipele la Campionatul European. Poate nu în ultimul rând, 2013 a fost un an în care la Federaţie Română de şah au avut loc alegeri. A avut loc schimbarea echipei de conducere. Avem acum un nou preşedinte, pe domnul deputat Sorin Iacoban, precum şi doi vicepreşedinţi proveniţi din cele două puternice centre de şah, Iaşi şi Timişoara , a spus Danilov pentru AGERPRES.
Danilov a subliniat că în anul ce se încheie majoritatea componenţilor din echipa olimpică a României au înregistrat creşteri spectaculoase. A menţionat, de asemenea, că David Gavrilescu a luat o medalie de bronz la Campionatele Europene de şah pentru juniori de la Budva (Muntenegru), iar Mihnea Ionuţ Ognean a fost vicecampion mondial şcolar la şah.
La Campionatul Mondial feminin pe echipe desfăşurat la Astana (Kazahstan), câştigat de Ucraina, România (formată din Cristina-Adela Foişor, Irina Bulmaga, Luminiţa-Elena Cosma, Alina L Ami şi Carmen Voicu-Jagodzinsky), a reuşit să ocupe locul al optulea.
Marea maestră Irina Bulmaga (19 ani) s-a clasat pe locul 5 la cea de-a 52-a ediţie a Campionatelor Mondiale de şah pentru juniori, desfăşurată în oraşul turc Kocaeli.

România a obţinut patru medalii la Campionatele Europene de şah rapid de la Budva

Aur prin Mihnea-Ionuţ Ognean (B10), argint prin Ema Obadă (F8) şi bronz prin Andrei-Theodor Dolana (B14) şi Daria-Ioana Vişănescu (F18).
Delegaţia României la campionatul Uniunii Europene de la Malenovice (Cehia) s-a întors cu un bilanţ de 3 medalii de aur, o medalie de argint şi 4 medalii de bronz.
La Universiada de la Kazan, România România a ocupat locul 7 în clasamentul la şah pe echipe mixte.
Turneul Internaţional de şah Memorial Victor Ciocâltea , de la Bucureşti, s-a încheiat cu victoria ucraineanului Konstantin Tarlev, în timp ce românul Dragoş Dumitrache a fost al cincilea.
Nu îmi place să fac nominalizări, dar subliniez că la echipe fetele s-au calificat la Cupa Mondială, în primele 10 echipe ale lumii, după ce au jucat în luna februarie în Kazahstan.
La Olimpiadă (din finalul anului 2012, n.red.), băieţii au terminat pe locul 8, iar fetele pe poziţia numărul 5. Nisipeanu a jucat şi el foarte bine, s-a apropiat de 2070 la elo. Nu vreau să fac o nominalizare la nivelul seniorilor, pentru că din punctul meu de vedere am avut creşteri spectaculoase la mai mulţi jucători. Să spunem la majoritatea sportivilor din echipa olimpică a României. La nivel de juniori, vreau să subliniez că avem câţiva jucători deosebiţi. În primul rând, vreau să vorbesc despre Bogdan Deac. El este cel mai tânăr maestru al sportului din România, de la toate disciplinele.
A ajuns maestru al sportului la vârsta de numai 12 ani. Are rezultate deosebite la nivel internaţional şi o să vedeţi că nu va mai dura mult până în momentul în care el va deveni chiar campion al lumii , a mai spus Danilov.
Oficialul a precizat că anul 2013 este primul în care Federaţia Română de şah a desfăşurat în perioada octombrie - noiembrie un proiect intitulat Vreau să fiu mare maestru , în cadrul Programului Pierre de Coubertin, unde, pentru prima dată după mulţi ani, federaţia a reuşit să atragă fonduri, este vorba de 100.000 lei .
Anul 2014, îl văd să zicem al marilor speranţe. În şah, 2014 este an olimpic. După şase ani de zile, va reveni în echipa naţională Corina Peptan, la feminin, iar în echipa masculină Liviu-Dieter Nisipeanu. Încă nu am semnat contractele cu ei, dar e sigur în proporţie de 99 la sută. Este ca şi cum sunt în echipele noastre, trebuie doar să le vedem semnăturile pe contracte. Imediat după sărbători vom finaliza negocierile. Iată că pe lângă Irina Bulmaga, care a terminat de puţin timp junioratul şi a pătruns în top 50 mondial, pe lângă Alina L Ami, care va trece foarte curând de pragul 2400 rating, apare şi Corina Peptan. Putem deci spune că suntem în primele 7-8 favorite la feminin pentru Olimpiadă , a conchis Danilov.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro