Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vladescu il contrazice pe Voiculescu in privinta diferentierii TVA

Legea TVA va fi metinuta in actuala forma si anul viitor, din motive de stabilitate macroeconomica, a declarat, marti pentru MEDIAFAX, ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, in replica la anuntul presedintelui PC, Dan Voiculescu, referitor la un proiect de lege pentru reducerea taxei la alimentele de baza.
"Daca pentru perioada 2007 - 2009 vor exista discutii privind majorarea TVA, atunci se poate vorbi si despre o cota diferentiata la alimentele de baza", a explicat Vladescu.
Presedintele Partidului Conservator Dan Voiculescu a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca pina in luna octombrie va fi elaborat un proiect de lege privind reducerea TVA la produsele alimentare de baza.
Liderul conservator s-a aratat optimist, afirmind ca dupa discutiile avute cu premierul Calin Popescu-Tariceanu si ministrul Finantelor Sebastian Vladescu se va reusi elaborarea proiectului, "care va fi aprobat ca vointa politica a coalitiei guvernamentale".
Mai mult, Voiculescu sustine nevoia urgentarii acestui proiect de lege, pentru a putea fi aplicat din 2006. El a reiterat ideea existentei unui acord intre factorul politic, patronate si sindicate pentru aplicarea unei TVA diferentiate pentru produsele alimentare de baza.
Sebastian Vladescu, numit la conducerea ministerului Finantelor in urma cu trei saptamini, este adeptul unei politici fiscale de suplimentare a veniturilor bugetare fara majorarea TVA.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii