Ieri, in jurul prinzului, Liceul de Arta a primit vizita inspectorului general de specialitate din Ministerul Educatiei, prof. Adrian Braescu. Acesta a participat la consfatuirea pe aria curriculara "Arte" de la Slobozia si, pentru ca a fost foarte aproape de Braila, a dorit sa viziteze si Liceul de Arta de aici. Inspectorul general Adrian Braescu a marturisit ca din punct de vedere al asteptarilor sale nu a fost surprins de realizarile de la Liceul de Arta, pentru ca stie cit de inimos este directorul Adrian Simion, insa fost deosebit de placut surprins de realizarea tehnica a mansardarii, de modul in care s-a finalizat investitia. "Conditiile de acum de la Liceul de Arta sint mai aproape de ceea ce merita Braila, avind in vedere istoria culturii brailene. Ca sa fiu sincer, as face un pelerinaj aici cu toti directorii liceelor de arta din tara. Mi-as fi dorit ca omul acesta sa fi fost sprijinit mai mult. La noi, de obicei, oamenii ii privesc cu indiferenta pe cei care se zbat sa realizeze ceva. Ceea ce s-a realizat aici este asemanator cu Golgota artistica, nestiuta, necunoscuta, chinuitoare, care daca se implineste, toata lumea aplauda. Nu as vrea sa generalizez, dar exista la noi un anumit spirit balcanic din cauza caruia in loc sa sustinem oamenii care fac asemenea demersuri, facem tot ce putem ca sa-i oprim. Pe mine, ca inspector, ma intereseaza calitatea procesului didactic, si aici intra spatiile, mobilierul, dotari, calitatea dascalilor si a elevilor. Ar trebui facuta cunoscuta tuturor aceasta realizare remarcabila. Scoala este mai pregatita acum pentru integrarea europeana. Mereu ne tot plingem, ca nu avem ba una, ba alta, m-am bucurat sa vad ca exista si oameni dedicati scolii", a spus inspectorul general Adrian Braescu.
In privinta faptului ca nici acum constructia noua de la Liceul de Arta nu are toate aprobarile de la Ministerul Culturii, prof. Braescu a spus ca va face tot ce este omeneste posibil pentru ca aceasta realizare sa obtina toate aprobarile, conform legii, pentru ca o considera un pas calitativ important in dezvoltarea liceului.
In aceasta vizita, reprezentantul Ministerului a fost insotit si de profesori de la Liceul de Arta Galati, pentru ca i se pare foarte important ca intre liceele de arta din Braila si Galati sa se intensifice colaborarea. "Daca aceste licee nu vor stringe rindurile, ne vom invirti intr-un cerc vicios si va fi deschisa poarta pentru folclorul oral. Orice schimb de experienta in privinta continuturilor, metodelor sau realizarilor este binevenit. La Braila s-au creat toate conditiile pentru cresterea calitatii. Acum asteptam rezultate", a mai spus inspectorul general Adrian Braescu.