Skip to main content

"Visul unei nopti de vara" a spulberat concurenta la Festivalul International de Teatru de la Sibiu

La sfirsitul saptaminii trecute, Teatrul "Maria Filotti" a participat la Festivalul International de Teatru de la Sibiu cu spectacolul "Visul unei nopti de vara", dupa William Shakespeare, directia de scena Victor Ioan Frunza. Capitala Culturala Europeana, Sibiul concentreaza in aceste zile tot ce este mai bun in teatrul romanesc si european.
"La Festivalul International de Teatru de la Sibiu am avut emotii in contextul concurential foarte pronuntat. Numele vehiculate sint nume importante ale teatrului romanesc si din Europa. Este un festival important pentru ca orice selectie acolo este ca o cotare la bursa. Esti in festival, existi. Faptul ca acum am reusit sa umplem la refuz o sala, iar spectatorii sa nu plece este un lucru foarte important, pentru ca publicul de acolo este foarte capricios si nu sta pina la sfirsitul spectacolului. Vrea sa vada si alte spectacole sustinute simultan in diferite locatii", a spus Victor Ioan Frunza, consilier artistic al Teatrului "Maria Filotti".
In sala cu aproximativ 700 de locuri a Casei de Cultura Sibiu, brailenii au demonstrat ce inseamna spectacol universal, un Shakespeare modern. Unul dintre spectatori a declarat chiar la conferinta de a doua zi dupa reprezentatie ca a ris cu atita pofta si a fost atit de relaxat cum nu a mai fost din copilarie si a multumit lui Victor Ioan Frunza pentru ca l-a ajutat sa-l redescopere pe Shakespeare. Criticii au constatat si ei cu placere ca spectacolul este "viu, spumos, de un umor dement, urcind intr-o fractiune de secunda de la derizoriu la sublim. Spectatorii, de la adolescenti la batrini, au ris cu lacrimi". La spectacol, au fost si nenumarati critici precum Doina Modora, Victor Parhon sau Marina Constantinescu. Frunza, a mai evidentiat ca un mare cistig al evolutiei trupei la Festivalul International a fost prezenta in prim-plan, la conferinta de presa de dupa, a actorilor braileni, un motiv in plus pentru oras, pentru Primarie, pentru braileni sa fie multumiti de cum se cheltuie banii publici la teatru. "Teatrul "Maria Filotti" are o trupa exceptionala. Este o trupa de care se vorbeste de bine, in toata tara", a mai spus Frunza.
Teatrul "Maria Filotti" a mai fost selectionat la Festivalul International de Teatru de la Sibiu in 1996 cu spectacolul de neuitat "Chira Chiralina", realizat de Catalina Buzoianu. Directorul Teatrului "Maria Filotti", Veronica Dobrin, este foarte incintata de performanta si invita toti brailenii sa vada "Visul unei nopti de vara", simbata, de la ora 18.30, pentru ca este un spectacol invidiat de intreaga tara.
Din distributie au facut parte la Sibiu: Valentin Terente, Alin Florea, Emilian Oprea, Adrian Stefan, Richard Balint, Ludmila Filip, Ramona Ganga, Mihaela Trofimov, Zane Jarcu, Bujor Macrin, Liviu Pintileasa, Marcel Turcoianu, Mircea Valentin, Silvia Tariq, Mioara Costache, Alexandru Marin, Andrei Zamfirache, Ionut Rosca, Cosmin Cosma, Dumitru Matu, Valentin Burlacu, Claudiu Urse si Septimiu Stoica. La pian si sintetizator Cornel Cristei, dramaturgia este realizata de Victoria Balint, muzica ii apartine lui Tibor Cari, iar decorul, recuzita si costumele au fost create de Adriana Grand.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu