Mergi la conţinutul principal

"Visul meu este de a-l descrie pe Nichita cel adevarat"

Vineri seara, in cadrul Festivalului Poetilor din Balcani, a avut loc, la Casa Tineretului, prezentarea antologiei de texte in patru volume despre omul si poetul Nichita Stanescu. Lucrarea este intitulata "Risu' Plinsu' lui Nichita Stanescu" si a aparut la Editura DoMinor, sub cordonarea lui Laurian Stanchescu, poet, eseist si critic literar, membru al Uniunii Scriitorilor din Romania. Evenimentul a avut loc in prezenta autorului si a editorului Ana Daniela Budica. Cele patru volume aparute, pina la acest moment, din antologie, au fost prezentate de catre poetul Nicolae Grigore Marasanu, scriitorii Cezar Ivanescu, Florentin Popescu, Dan Anghelescu, si alti scriitori si critici literari din tara veniti special pentru a fi prezenti la eveniment. Autorul Laurian Stanchescu a marturisit ca, de ani buni si-a stabilit telul de a crea "fenomenul Nichita", prin realizarea acestei carti: "Visul meu este de a-l descrie pe Nichita cel adevarat. Ideea a plecat cu multi ani in urma, cind eram in casa cu Nichita Stanescu si vorbeam despre Eminescu. Discutam despre faptul ca putini il cunosc cu adevarat si asta pentru ca nu s-a gasit nimeni sa-l adune. Dupa moartea lui Nichita Stanescu, au inceput sa se creeze foarte multe legende neadevarate s-au spus si se spun foarte multe lucruri urite despre Nichita. Am cautat prin beletristica, am discutat si cu persoane care l-au cunoscut si am incercat sa-l reintregesc", a marturisit autorul. La rindul sau, directorul general al Editurii DoMinor, Ana Daniela Budica, a adaugat ca aceasta antologia este axata pe restituirea unei biografii a lui Nichita Stanescu, pe care, pina acum, nimeni nu indraznea sa o faca, si a asigurat ca o sa duca la bun sfirsit editarea intregii serii de 12 volume, indiferent de profit sau pierdere.
Antologia de texte despre viata si opera lui Nichita Stanescu a fost prezentata, in primavara, si la Paris, in cadrul Salonului International de Carte gazduit de Complexul expozitional Paris Expo - Porte de Versailles. Spre finalul manifestarii, publicul prezent la manifestare a vizionat proiectia filmului Nichita Stanescu la Belgrad. De asemenea, asistenta a mai avut ocazia sa admire lucrarile din expozitia de grafica "Balcanica", vernisata cu prilejul celei de-a doua zile de Festival al Poetilor din Balcani. Festivalul s-a incheiat, aseara, cu un spectacol de muzica si poezie. Evenimentul a fost organizat de Consiliul Judetean Braila, Primaria Braila, Uniunea Scriitorilor din Romania, filiala Braila-Galati, Centrul de Creatie si Biblioteca Judeteana "Panait Istrati".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu