Mergi la conţinutul principal
Administrația Dragomir a avut încredere într-un elev și a dat lovitura

Visit Brăila

• aplicația pentru telefonul mobil “Visit Brăila” reunește într-un singur loc cele mai importante atracții turistice, festivaluri, evenimente, locuri de cazare, restaurante, modalități de petrecere a timpului liber etc. • creatorul acestei aplicații este tânărul programator Mario Alexandru Vlaviano, elev în clasa a XII-a la Colegiul “Murgoci” • Mario a venit prima oară cu această idee anul trecut, iar ulterior proiectul a fost dezvoltat și finalizat printr-un parteneriat cu Primăria Municipiului Brăila și Biblioteca Județeană • “Visit Brăila” poate fi descărcată gratuit din Google Play și App Store

 

Orașul Brăila are o aplicație turistică oficială! Și nu orice aplicație mobilă, ci o platformă atractivă ce reunește practic toate informațiile de care un vizitator are nevoie, de la monumente arhitecturale și evenimente culturale, la cazări și restaurante. Iar întregul proiect este 100% made în Brăila, adică nu a fost nevoie de vreo mare firmă de design și dezvoltare aplicații mobile din Capitală. Ba chiar cel care a realizat această “minunăție” încă este la liceu. Se numește Mario Alexandru Vlaviano, este elev în clasa a XII-a la Colegiul Național “Gh. M. Murgoci” și a venit cu ideea acestei aplicații anul trecut. Primăria s-a arătat imediat interesată și a alocat resurse financiare pentru implementarea proiectului, iar Biblioteca Județeană a devenit parteneră pe tot ce a însemnat partea de conținut. Așa s-a născut “Visit Brăila”, aplicația gratuită care invită utilizatorii să descopere un “oraș cald, romantic, cultural, ascuns sub un voal misterios”.  Aplicația “Visit Brăila” a fost lansată oficial ieri, 28 noiembrie, în cadrul conferinței “IT for Energy”, organizată de Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) România.

 

Ce oferă mai exact aplicația “Visit Brăila”?

 

“Brăila, un oraș istoric de pe malul Dunării”. Acesta este titlul pe care îl veți vedea imediat ce instalați și deschideți aplicația “Visit Brăila”. Apoi, la secțiunea “Despre”, aflăm următoarele: “Aplicația te invită într-o aventură urbană, printr-un oraș fermecător, cu o arhitectură unică. Visit Brăila vă oferă atracții turistice, hoteluri, restaurante și experiențe diverse, pentru a vă ajuta să călătoriți în orașul în care s-au născut numeroase celebrități: Ana Aslan, Maria Filotti, Panait Istrati, Mihail Sebastian, Hariclea Darclee, Johnny Răducanu, Nicu Alifantis etc.”

Însă cu ce se deosebește această aplicație de altele de acest gen? Răspunsul ni l-a oferit chiar creatorul acesteia, tânărul Mario Vlaviano, în cadrul evenimentului organizat de CONAF România.

“Când deschidem aplicația, în partea de sus avem secțiunea de tendințe, ceea ce vrem noi să promovăm mai mult în funcție de perioada anului în care ne aflăm. Tot conținutul pe care îl veți vedea în aplicație este gestionat de două mari instituții de la noi din oraș: Primăria și Biblioteca. În aplicație veți găsi obiective turistice și sunt deja peste 180 inserate. Iar ca să ne pliem pe fiecare activitate turistică am ales să le filtrăm: relaxare, plimbare, istorie, religie, arhitectură etc. Aplicația arată distanța calculată în timp real de la locul în care ne aflăm și locul în care vrem să aungem, ca să știm dacă vizităm acum sau salvăm la favorite pentru mai târziu”, a explicat acesta. 

Pentru cei care nu vor să alerge de la un obiectiv turistic la altul, aplicația oferă și o secțiune de tururi, cum ar fi “Brăila istorică”, “Pași prin cetatea veche”, “Panait Istrati - itinerariu bărilean” sau “Mozaic religios”.

“Nici pasionații de pescuit nu au fost uitați, existând un tur numit “Bălțile Brăilei”, dar nici amatorii de agrement, în aplicație fiind disponibile traseele turistice din Balta Mică a Brăilei”, a continuat acesta.

Un alt aspect important este acela că prin intermediul aplicației “Visit Brăila” pot fi cumpărate bilete pentru transportul în comun sau pentru plimbări cu nava pe Dunăre și se pot face rezervări la hoteluri și restaurante. Nu în ultimul rând, aplicația are o secțiune de evenimente.

“Mărturisesc că este secțiunea mea preferată. Inclusiv cetățenii ar trebui să vadă această secțiune pentru că îi menține la zi cu evenimentele din orașul lor și vor primi informări zilnice, printr-un newsletter, cu numărul de evenimente din următoarea zi. Dacă evenimentul este de amploare, vor primi notificări cu privire la desfășurarea acestuia atunci când acesta a fost inserat, cum este acum cazul Târgului de Crăciun din Brăila care va începe în curând”, a mai punctat acesta.

 

“Această aplicație a reprezentat și pentru mine o călătorie, una a învățării”

 

Numele lui Mario Alexandru Vlaviano e posibil să-l fi auzit și înainte. Asta pentru că este câștigătorul primului Maraton pentru Educație Antreprenorială din România, organizat anul acesta de CONAF România, maraton ce a pornit chiar de la Brăila. Atunci, împreună cu alți colegi, a creat aplicația “City Break”, ce se prezenta ca o platforma națională centralizată pe turism, menită să faciliteze vizita în orașele României. Pornind de la “City Break”, Mario a reușit să creeze acum “Visit Brăila”, iar aplicația este utilă atât pentru autoritățile și instituțiile locale, care promovează practic orașul, dar și pentru agenții din mediul privat, care, la rândul lor, își promovează gratuit, afacerea (hotel, restaurant etc.).

“Visit Brăila este o aplicație menită să îmbunătățească experiența unei călătorii în Brăila. Această aplicație a reprezentat și pentru mine o călătorie, una a învățării, fiind totodată primul meu contact cu administrația sectorului public local. Pot spune că tot procesul de dezvoltare s-a desfășurat sub mentoratul Primăriei municipiului Brăila și Bibliotecii Județene «Panait Istrati». Suntem nerăbdători să vedem ce impact va avea în orașul nostru, ce părere vor avea cetățenii și ce actualizări ne vor fi sugerate pentru viitor”, ne-a declarat tânărul programator.

Despre Mario trebuie să mai știți că este pasionat de programare de mic și mare parte din ceea ce știe astăzi în materie de aplicații și site-uri a învățat singur, fiind un bun autodidact. Este însă și un tânăr implicat în comunitate iar anul trecut, la inițiativa sa, a ținut la Bibliotecă un curs de programare pentru elevi, împreună cu alți doi colegi. Apoi, în această promăvară, Mario a fost unul dintre organizatorii primului hackathon de programare din orașul nostru - Brăila Tech Sprint, eveniment ce a avut loc tot la Bibliotecă.

 

Primarul Marian Dragomir: “Nu vom percepe niciun fel de taxe pentru antreprenorii care vor să se înscrie în aplicație”

 

Prezent ieri la conferința CONAF România, primarul Marian Dragomir a profitat de tema evenimentului - digitalizarea - pentru a lansa oficial aplicația “Visit Brăila”. În discursul său, edilul s-a arătat încântat de faptul că Brăila are o aplicație turistică, mai ales că proiectul a fost realizat chiar de către un tânăr brăilean. De asemenea, Dragomir a spus că aplicația va fi îmbunătățită constant și i-a invitat pe toți cei din mediul privat și nu numai să se înscrie în platformă pentru a beneficia de promovare gratuită.

“Un elev din Brăila, de la un liceu din Brăila, a creat o aplicație genială, pe care Primăria a achiziționat-o. Din acest moment aplicația este publică și Primăria va începe să o promoveze și va transmite invitații către cei care se pot înscrie gratuit în această aplicație. Fac precizarea că Primăria Municipiului Brăila nu va percepe niciun fel de taxe, astfel încât fiecare să poată fi parte din această aplicație. Vom avea și secțiuni noi, pentru că sunt parcuri frumoase în oraș și vom insera și aceste lucruri la capitolul modalități de relaxare și petrecere a timpului liber. Dar vom trece și secțiuni cu personalitățile Brăilei, oameni care au avut o contribuție în dezvoltarea acestui oraș și mă refer aici la Ana Aslan, Maria Filotti, Mihail Sebastian, Panait Istrati etc.”, a declarat primarul Brăilei.

De asemenea, în aplicația “Visit Brăila” va fi disponibilă și o secțiune intitulată “Legendele Brăilei”, unde turiștii vor descoperi poveștile glorioase ale orașului. Secțiunea își are ca sursă de inspirație Revista “Brăila Cultrală - Legendele Brăilei”, proiect implementat recent de Asociația “Pentru Adevăr” și cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei”. 

Revenind la “Visit Brăila”, Dragomir ne-a spus că realizarea aplicației a durat un an și jumătate și a costat 17.500 lei, suma fiind plătită de Primărie în urma organizării unei licitații în SEAP. Acum că a fost finalizată, pentru întreținerea aplicației, Primăria plătește un abonament lunar de 1.750 lei.

Cei care sunt curioși să vadă cum arată aplicația “Visit Brăila” o pot descărca în telefonul mobil atât din Google Play (android), cât și din App Store (iOS).

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro