Mergi la conţinutul principal

Virusul ucigaş din China ţine 4 brăileni în carantină

• aceştia plecaseră cu contract de muncă, urmând să-şi desfăşoare activitatea în domeniul naval • aşa cum au declarat ei autorităţilor, plecarea a avut loc pe 27 ianuarie, iar pe 1 februarie s-au întors în România • acum, sunt monitorizaţi zilnic de medicul de familie pentru a se asigura că nu au intrat în contact cu virusul periculos

 

Patru brăileni care au fost plecaţi în China, mai exact în oraşul sudic Shenzhen, sunt acum în atenţia autorităţilor locale şi a medicilor de familie, din cauza infecţiilor cu Coronavirus de pe teritoriul ţării respective. Trei dintre ei sunt din judeţ, iar cel de-al patrulea din municipiu. Se pare că au plecat pe 27 ianuarie pentru a munci în domeniul naval, iar pe 1 februarie s-au întors în ţară din cauza epidemiei mortale. Aceştia s-au prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Brăila, pentru a fi consultaţi. Mai departe, unitatea spitalicească a raportat cazul Direcţiei de Sănătate Publică Brăila.

“Cele patru persoane sunt luate în evidenţă de către medicul de familie. S-au prezentat la UPU Brăila, pentru consultaţie. Analizele au arătat că starea lor de sănătate este foarte bună, nu au simptome specifice infecţiilor cu Coronavirus. În perioada de incubaţie a virusului, persoanele respective sunt monitorizate zilnic de medicul de familie, la domiciliul lor. Deocamdată, nu au fost semnalate alte cazuri”, ne-a declarat Gabriel Ciochină, directorul DSP Brăila.

La nivel mondial, numărul deceselor provocate de Coronavirus a urcat la 427, ultimul fiind înregistrat în Hong Kong. Autorităţile de la Beijing au spus că bilanţul din China a crescut cu numărul record de 64 de morţi, ajungând la 425, cei mai mulţi în provincia Hubei, scrie Hotnews.ro. Aceeaşi publicaţie online mai notează că în Statele Unite au fost raportate noi cazuri, printre care şi un pacient din California care s-a infectat acasă, de la un apropiat care luase virusul din China. Aceasta a fost a doua infecţie de la o persoană la alta de pe teritoriul SUA, primul caz fiind consemnat săptămâna trecută în Illinois. Thailanda a confirmat şase noi cazuri de Coronavirus, în patru cazuri dintre acestea fiind vorba de cetăţeni ai ţării. În plus, Coreea de Sud a anunţat că o femeie a fost testată pozitiv după ce s-a întors dintr-o vizită în Thailanda.

Numărul total de cazuri din China a crescut cu 3.235, până la 20.438, cel puţin alte 151 de cazuri fiind consemnate în alte ţări sau regiuni.

“La acest moment nu suntem într-o pandemie. Suntem într-o fază în care există o epidemie cu focare multiple şi încercăm să oprim extinderea în fiecare dintre aceste focare”, a spus şefa OMS pentru prevenirea infecţiilor globale, Sylvie Briand, citată de Hotnews.ro.

Oricum, chinezii continuă să ne uimească atunci când vine vorba despre construcţii. Spre exemplu, de la izbucnirea epidemiei, aceştia au construit deja două spitale special pentru tratarea pacienţilor infectaţi cu acest virus periculos. “Primii 50 de pacienţi au fost mutaţi în spitalul Huoshenshan, iar transferul de bolnavi în unitatea construită din prefabricate la periferia Wuhan continuă. Spitalul cu 1.000 de paturi este dotat cu echipamente de ultimă generaţie, inclusiv cu saloane cu presiune negativă ce previne propagarea virusului. Un al doilea spital, Leishenshan, cu 1.600 de paturi este pe cale de finalizare şi va fi operaţional curând”, a mai scris Hotnews.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro