Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Virusul gripei aviare, depistat la inca cinci persoane din Turcia

Virusul gripei aviare a fost depistat la inca cinci persoane din Turcia, a anuntat, luni, un oficial din domeniul sanatatii, in conditiile in care 21 de persoane sint suspectate de aceasta boala la Istanbul, relateaza Reuters.
Oficialul Turan Buzgan a declarat ca s-au inregistrat noi cazuri in provinciile Kastamonu, Corum si Samsun, de la Marea Neagra, si in provincia estica Van.
Primul caz de gripa aviara la om inregistrat in afara Chinei si Asiei de Sud-Est a fost semnalat saptamina trecuta in zonele rurale din estul Turciei, unde trei copii din aceeasi familie au murit dupa ce au contractat H5N1.
In Turcia, 12 persoane sint in prezent bolnave de gripa aviara.
OMS a confirmat insa doar patru cazuri in Turcia, inclusiv doua decese, adaugind ca celelalte cazuri nu au facut inca obiectul analizelor de verificare.
In prezent, 21 de persoane din Istanbul sint spitalizate fiind suspectate de gripa aviara, a anuntat presa luni, exprimindu-si ingrijorarea ca boala s-ar putea raspindi la cei 12 milioane de locuitori ai metropolei.
Autoritatile vor primi rezultatele testelor pentru aceste persoane luni. Paisprezece dintre ele fac parte din aceeasi familie.
Directorul adjunct al serviciilor de sanatate din provincia Istanbul, Mehmet Bakar, a afirmat ca testele initiale efectuate pe doi pui morti din cartierul Kucukcekmece al orasului au relevat faptul ca acestia erau infectati cu virusul gripei aviare. Un al treilea esantion a fost prelevat pentru a stabili diagnosticul definitiv.
Reuters prezinta lista cazurilor confirmate de H5N1 de catre OMS.
- Cambodgia: patru cazuri in total, patru morti
- China: sapte cazuri in total, trei morti
- Indonezia: 16 cazuri in total, 11 morti
- Thailanda: 22 de cazuri in total, 14 morti
- Vietnam: 93 de cazuri in total, 42 morti
- Turcia: patru cazuri in total, doi morti
Total cazuri: 146. Total decese: 76.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii