Mergi la conţinutul principal

Viorel Stan și Victor Ilie au participat și la ultramaratonul de la Galați

* competiția a avut loc în Pădurea Gârboavele * “Spartanii”, echipa din care au făcut parte brăilenii, s-a clasat pe locul al doilea * a fost un concurs caritabil, de strângere de fonduri pentru copiii cu autism

 

 

Doi atleți veterani brăileni, specialiști ai concursurilor de anduranță, Viorel Stan și Victor Ilie, au participat cu rezultate foarte bune la ultramaratonul de 24 de ore de la Galați, competiție caritabilă, de strângere de fonduri, pentru copiii cu autism, care a avut loc în Pădurea Gârboavele. Cei doi maratoniști brăileni au făcut parte, alături de alți 18 sportivi, din echipa “Spartanii” care la final s-a clasat pe locul al doilea.

Cu acest prilej Viorel Stan și-a bătut propriul record, acesta a bifat 38 de ture, însumând 128 de kilometri. A fost cea de a 75-a competiție (maraton – ultramaraton) din carieră.

“A fost prima ediție a acestui ultramaraton caritabil care s-a organizat la Galați. De obicei, acest gen de concursuri aveau loc la Mamaia. Acum doi ani, pe Litoral, echipa noastră, Spartanii, s-a clasat pe locul al doilea, acum am repetat performanța. Anul trecut nu s-a ținut în acest format. Mă bucur că am participat la un concurs caritabil de strângere de bani pentru copii cu autism și nu este primul la care iau startul. De asemenea sunt fericit că am reușit să-mi îmbunătățesc propria peformanță. Organizarea a fost foarte bună, iar la start și la festivitatea de premiere a fost prezentă și Constantina Diță Tomescu, campioana olimpică de la maraton, de la Beijing, din 2008”, ne-a spus Viorel Stan.

Victor Ilie și-a trecut în cont cea de a 310-a competiție (maraton – ultramaraton), dar din cauza unor probleme de sănătate, a bifat doar 35 de ture care au însumat aproape 120 kilometri.

“Am aflat de acest ultramaraton cu trei zile înainte de a se defășura și am acceptat să alerg pentru o cauză nobilă. Dar a fost a doua competiție de acesastă anvergură în mai puțin de o lună și nu am putut să parcurg decât 120 de kilometri. Am avut și ceva probleme medicale și a trebuit să fac o pauză destul de lungă, de aproape 5 ore. Nici nu am fost foarte bine pregătit. Pe traseu, la un moment dat, noaptea, am avut de trecut pe o alee foarte slab luminată, cu rădăcini ieșite din pământ și destul de târziu am reușit să fac rost de o lanternă. Ultramaratonul a fost foarte bine organizat, eu nu am avut timp să mă pregătesc așa cum mi-aș fi dorit”, ne-a declarat Victor Ilie, atletul cu cele mai multe maratoane din România.

Sportivii au fost recompensați cu medalii și cupe.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro