Mergi la conţinutul principal

Viorel Mortu, preşedintele interimar al CJ Brăila

Consilierii judeţeni au făcut, ieri, un prim pas către diminuarea tensiunilor din cadrul instituţiei prin alegerea profesorului Viorel Mortu ca preşedinte interimar al CJ. Mai exact, în cadrul unei şedinţe ordinare ce a avut loc pe nava Ovidiu şi care a durat aproape trei ore, membrii mini-parlamentului judeţean l-au ales pe Mortu vicepreşedinte al CJ, ca urmare a demisiei lui Florin Mija şi a vacantării poziţiei deţinute de acesta. Social democratul a fost ales prin vot secret vicepreşedinte al CJ Brăila, cu 22 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă". Ulterior, tot prin vot secret i-au fost delegate şi atribuţii depline de preşedinte. De menţionat că şi vicepreşedintele liberal Ovidiu Nechita a fost propus de către consilierul independent Marian Căpăţână, ca un contracandidat al lui Mortu pentru poziţia de preşedinte interimar, însă acesta nu a dorit să intre în cursă. Mortu a fost mandatat vicepreşedinte tot cu 22 de voturi "pentru" şi 6 "împotrivă". La finalul şedinţei, Viorel Mortu a făcut câteva declaraţii de presă, subliniind că, deşi fotoliul de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean nu a reprezentat o provocare iniţial, între timp şi-a schimbat opinia. "În mod cert va fi un interimat destul de dificil pentru că sunt lucruri rămase în urmă de cinci luni, rezolvate ambiguu, cu o anumită întârziere. Centrul de greutate va fi anul viitor, evident. Acum, de sărbători, mare lucru nu voi putea face în următoarele 2 - 3 zile, mai ales că toate motoarele sunt oprite peste tot. Ale mele nu, dar ale altora da. (...) Am discutat în urmă cu câteva luni despre asta, dar zilele trecute mi-a fost făcută din nou propunerea. Pe mine mă interesează doar să muncesc şi să îmi fac treaba bine. Sunt convins că mă descurc, pentru că şi echipa de consilieri din preajma mea este bună şi corectă şi parlamentarii sper să mă ajute, nu am îngrijorări mari", a declarat Mortu.

"Lăsaţi-mi câteva zile în luna ianuarie şi veţi vedea lucruri speciale, cu decizii aproape spectaculoase"

Consilierul PSD a mai punctat că a preferat să nu se implice în scandalul iscat în ultima perioadă în cadrul CJ Brăila. De asemenea, Mortu a mai afirmat că va încerca să colaboreze cu toate partidele politice, nu doar cu grupul aflat la guvernare. "Evident că da. Toate grupurile de consilieri trebuie să stăm de vorbă, pe proiectele specifice fiecărui grup. Neîndoielnic! Este aproape o prioritate, pe lângă proiectele PSD-ului sunt şi proiectele lor. Am şi văzut astăzi (n.r. ieri) câteva. Sunt proiecte corecte, viabile, care trebuie luate în seamă, respectate pentru că sunt eficiente pentru brăileni. (...) Lăsaţi-mi câteva zile în luna ianuarie şi veţi vedea lucruri speciale, cu decizii aproape spectaculoase", a conchis proaspătul vicepreşedinte.
Tot prin vot secret, Mortu a mai fost ales şi reprezentant al CJ Brăila în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Dunărea" Brăila, unde a primit 27 voturi "pentru" din 27 de voturi valabil exprimate. De asemenea, Mortu a fost desemnat şi reprezentant al CJ Brăila în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară "Eco Dunărea" Brăila, unde a primit 22 voturi "pentru" şi 4 "împotrivă".

Momente tensionate şi în ultima şedinţă CJ din acest an

Pe lângă faptul că au luat act de demisia fostului vice Florin Mija, l-au ales pe Viorel Mortu ca înlocuitor al acestuia în funcţia de vicepreşedinte şi l-au mandatat ca şef interimar al instituţiei, consilierii judeţeni au supus la vot şi eliminarea din consiliu a fostului liberal Cristian Ancuţa. În ciuda insistenţelor proaspătului independent ca proiectul privind încetarea mandatului său să fie scos de pe ordinea de zi, vicepreşedintele Ovidiu Nechita nu s-a lăsat înduplecat şi a insistat ca proiectul să fie supus votului. Cu toate acestea, Ancuţa a primit girul majorităţii consilierilor de a rămâne în plen. Şi în cazul acestuia s-a utilizat votul secret. Cristian Ancuţa a rămas în consiliu, proiectul privind eliberarea sa din funcţie primind 8 voturi "pentru" şi 19 "împotrivă" din 27 voturi valabil exprimate. De asemenea, un alt moment tensionat l-a implicat pe fostul ex-PDL-ist Silviu Radu, care în urma unor glume ale consilierilor, a decis să părăsească sala chiar în mijlocul şedinţei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro