Mergi la conţinutul principal

Viorel Mortu a chemat, astăzi, primarii din judeţ la o nouă întâlnire

Cei 43 de primari din judeţul nostru şi edilul-şef Aurel Simionescu au fost chemaţi, astăzi, la o nouă întâlnire cu preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu. Şedinţa va avea loc în sala mare a Palatului Administrativ, la ora 11:00 şi propune zece teme de discuţie, subiectul principal fiind accesarea de fonduri europene.
"Această şedinţă este una prin care vrem să conştientizăm primarii în ceea ce priveşte şansa de a face, a scrie şi a câştiga proiecte. Se deschid lunile viitoare linii de finanţare pe toate domeniile specifice comunelor. Sunt 10 - 12 tipuri de proiecte prin care, dacă ar fi accesate, s-ar schimba lucruri fundamentale în judeţul Brăila. Desigur, fiecare primar face ce crede. Dar eu am părerea că e bine să insistăm asupra acestei oportunităţi pentru că dacă se ratează acest moment, se pierd bani mulţi europeni şi pentru multă vreme. Sunt proiecte pe fonduri nerambursabile şi e păcat de Dumnezeu să ratăm numai aşa, că nu avem chef de treabă, că suntem superficiali sau nepăsători", a declarat Viorel Mortu.
Precizăm că pe ordinea de zi a şedinţei se află umătoarele proiecte: o prezentare a situaţiei realizării documentaţiilor de urbanism elaborate în cadrul contractelor de asociere dintre primării şi Consiliul Judeţean Brăila; organizarea deszăpezirii pe drumurile comunale; finalizarea proiectelor din anul 2015 în asociere cu CJ; proiecte privind asigurarea de apă potabilă şi toalete moderne în şcoli/grădiniţe şi propuneri pietruiri, plombări şi asfaltări în anul 2016. De asemenea, patru proiecte legate de accesarea fondurilor europene: asigurarea eficienţei energetice a clădirilor publice; sănătatea şi serviciile sociale; infrastructură în educaţie (toate prin finanţare POR 2014-2020); realizare after-school/cămin cultural/drumuri (proiect finanţat de AFIR) şi un punct legat de comunităţile etnice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro