Mergi la conţinutul principal

Viorel Mortu: «CF Brăila să îmi dea suportul legal şi a doua zi finanţăm»

Problema finanţării fotbalului brăilean se menţine în continuare pe agenda şefilor administraţiei locale şi judeţene. Preşedintele interimar al CJ Brăila, Viorel Mortu a precizat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD, că în ciuda tuturor eforturilor sale de a găsi o cale să ajute CF Brăila, încă nu a descoperit o variantă prin care ar putea finanţa legal echipa, atât timp cât aceasta are un patron din mediul privat. "Când o să apară o precizare sau o lege care stă în sertarul unui parlamentar privind combinaţia între finanţarea privată şi publică, atunci îi ajutăm, sigur că da. Deocamdată, legea interzice acest lucru. Aşa îmi spun juriştii de la Consiliul Judeţean. Deşi insist să caute o rezolvare, mi se spune tranşant: câtă vreme nu avem niciun suport legal nu putem finanţa!", a declarat Viorel Mortu. Mai mult, social democratul a anunţat în mod public faptul că este dispus să ia în seamă şi o eventuală soluţie propusă de conducerea echipei, atât timp cât ideea se încadrează în limitele legii şi este acceptată şi de juriştii instituţiei pe care o conduce. "Eu îi tot rog să caute exemple în alte judeţe, fie să consulte alţi experţi juridici ca să găsească o rezolvare pentru că mă interesează această temă. Dar mi se spune că în alte judeţe nu există o asemenea situaţie, că niciun judeţ care are echipă de fotbal pe finanţare privată nu are şi finanţare publică şi că, sub niciun chip nu este corect. Dacă expertul juridic îmi spune în mod repetat că nu este corect, intru şi eu în acest joc şi spun că nu se poate altfel decât cum spune expertul juridic. Să îmi dea cei de la CF Brăila suportul legal şi a doua zi finanţăm. Să ne spună, prin federaţie sau ce au acolo care este suportul legal şi imediat finanţăm", a mai completat sursa citată, cu precizarea că va aduce din nou acest subiect în atenţia plenului CJ Brăila, care ar trebui să ia o decizie finală.

Simionescu nu vrea ca doar Primăria să finanţeze echipa de fotbal

În acelaşi context, primarul Aurel Simionescu a reluat ideea legată de posibilitatea ca municipalitatea să preia întreaga responsabilitate privind finanţarea echipei de fotbal. Edilul şef spune că el nu este de acord cu aşa ceva, dar că în cele din urmă decizia finală va fi luată de membrii CLM Brăila. "Nu! Nu putem finanţa doar noi! Îmi menţin punctul de vedere. Dacă domnii consilieri vor face o astfel de propunere şi va fi aprobată în Consiliul Local... Încă o dată, noi (n.r. Primăria şi Consiliul Judeţean) ne-am asumat un tip de performanţă şi de susţinere împreună. Nu o mai susţinem dintr-o parte? Atunci...", a declarat scurt Simionescu, prezent la conferinţa de presă a PSD Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro