Mergi la conţinutul principal

Viorel Botea a fost înlăturat de Eugen Tomac de la șefia PMP Brăila

* decizia a fost luată vineri-seară de către Eugen Tomac, președintele PMP la nivel național și noul for de conducere al partidului, instituit după Congresul Extraordinar din 19 februarie * Viorel Botea a confirmat informația, precizând că întregul Consiliu Executiv Județean al PMP Brăila a fost dizolvat, însă susține că decizia este ilegală și că lucrurile nu vor rămâne așa * Botea a afirmat că până una-alta este membru PMP și consilier județean al partidului * de asemenea, acesta s-a arătat încrezător în faptul că va continua să fie președintele organizației județene a popularilor brăileni, precizând că se va folosi de ”mijloace legale” pentru asta

 

Noua conducere a Partidului Mișcarea Populară (PMP) a decis să îl demită pe Viorel Botea de la președinția organizației județene. Mai precis, în data de 19 februarie, a avut loc Congresul Extraodinar al PMP, în cadrul căruia Eugen Tomac a fost ales noul președinte al partidului. Așa cum am mai precizat și în alte ediții, Viorel Botea, liderul PMP Brăila, s-a poziționat în tabăra celor care l-au susținut pe fostul președinte al popularilor, Cristian Diaconescu. De altfel, această tabără încă susține că acel Congres Extraordinar s-a desfășurat nelegal și că Diaconescu este încă președinte al partidului. Ei bine, pe acest fundal a venit decizia de demitere a lui Botea de către noul for de conducere al PMP de la Centru, în frunte cu Tomac. Mai mult, coincidență sau nu, joi-seară popularii brăileni s-au întâlnit la Regal Ballroom pentru a participa într-o videoconferință cu Diaconescu.

Contactat de către redactorii „Obiectiv – Vocea Brăilei”, Viorel Botea a confirmat faptul că a fost demis din fruntea organizației județene, însă a susținut că lucrurile nu vor rămâne așa, pentru că decizia nu ar fi una legală. Botea a dorit să sublinieze că își păstrează calitatea de membru al partidului și că rămâne și consilier județean. Totodată, s-a arătat destul de sigur că tot el va fi cel care va conduce pe mai departe PMP Brăila.

”Echipa Tomac, aseară (n.r- vineri), a organizat o ședință în care Consiliul Executiv Județean al PMP Brăila a fost dizolvat. În speță și pe mine m-au demis din funcția de președinte al organizației. În opinia mea nu este legal, pentru că în registrul partidelor politice, conducerea partidului este girată de domnul președinte Cristian Diaconescu. Dar eu nu vreau să fac alte comentarii, doar atât: voi păstra calitatea de membru PMP. De asemenea, voi rămâne președintele organizației și voi face tot ceea ce trebuie pentru ca PMP la Brăila să obțină rezultatele pe care le dorim”, a declarat acesta.

 

Botea susține că a fost demis pentru că nu a avut delegați la Congres

 

Întrebat cum are de gând să procedeze pentru a rămâne la conducerea PMP Brăila în acest context, Botea a afirmat că va folosi ”mijloace legale”.

”Vom vedea dacă vom ataca decizia. Dar eu cred că nu asta este important acum. Ce poziție am eu în PMP sau ce se întâmplă... Situația economică, situația militară, situația politică sunt foarte grave la nivel național și internațional și cred că nu eu sunt principalul subiect despre care trebuie să se discute. Sunt alte probleme mult mai importante, de exemplu refugiații”, a mai completat popularul.

Cât despre locurile membrilor PMP Brăila în Consiliul Județean și Consiliul Local Municipal, Botea a afirmat că nu s-a ajuns la discuții pe această temă și că toți consilierii, inclusiv el, vor rămâne pe poziție.

PMP-istul a ținut totuși să clarifice de ce Eugen Tomac a dorit să îl demită.

”Motivele acestei decizii sunt următoarele: faptul că noi nu am trimis delegat la Congres. Dar organizația nu a vrut să meargă. Noi am trimis delegați, dar oamenii nu au vrut să participe la acel Congres online. De asemenea, problema care se pune este următoarea: noi îl susținem ca președinte pe domnul Cristian Diaconescu. Și candidat la președinție, fapt care deranjează cealaltă aripă”, a declarat Botea, cu completarea că nu crede că demiterea sa a avut vreo legătură cu întâlnirea pe care a organizat-o joi seară la Regal Ballroom, în cadrul căreia Cristian Diaconescu a avut o intervenție online, prin videoconferință.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

Arbo300x600

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro