Skip to main content

Viorel Balcan, confirmat drept candidatul PSD la Primarie

Viorel Balcan este preferatul brailenilor, intre posibilii candidati ai PSD pentru primaria municipiului. Cel putin asta sustin liderii PSD Braila ca a rezultat din sondajul de opinie comandat luna trecuta Institutului de Politici Publice. Liderii locali ai PSD au fost destul de retinuti in a da publicitatii amanunte legate de rezultatele amintite, pe motiv ca daca celelalte partide au refuzat sa cotizeze pentru realizarea lui, nu este normal sa beneficieze de concluziile aferente.
Senatorul Aurel Simionescu a declarat, ieri, in cadrul unei conferinte de presa, ca simbata au fost prezentate in sinul organizatiei aceste rezultate, fiind prezenti toti cei trei posibili candidati - Viorel Balcan, Doru Damian si Aurel Simionescu: "La o diferenta mica de voturi, este adevarat, domnul Balcan are un avantaj si, din acest punct de vedere, vom lua formal decizia ca domnul Balcan este candidatul nostru oficial. Este, de fapt, o validare data de braileni unei decizii a Consiliului municipal PSD. In momentul sondajului, numarul de oameni nehotariti asupra modului in care vor vota era mult mai mare atunci cind a fost vorba despre candidatii la Primarie, decit cind a fost vorba de partide. Deci oamenii nu stiu, nu cunosc, nu au idee cine ar putea sa fie candidat. Numele care sint vehiculate au si n-au legatura cu candidatura la Primarie. De asemenea, atunci cind este vorba despre consilieri, am avut un numar extraordinar de mare de nume, oameni care nu sint sau n-au fost consilieri, dar care sint vazuti in viata publica si atunci sint asimilati intr-un fel oarecare cu aceasta pozitie. De aceea, noi am hotarit inca o data pentru consilierii nostri o activitate mai intensa, o pozitie mai ferma si o incisivitate mai mare".
Liderii PSD au constatat insa cu bucurie ca atunci cind este vorba despre problemele comunitatii, brailenii nu mai sint deloc nehotariti si au foarte clar in minte chestiunile care-i nemultumesc: "Este o dovada ca exista in Braila un civism semnificativ". Potrivit lui Simionescu, primele trei partide care s-au situat in preferintele electoratului, in ordine descrescatoare, sint PSD, PD si PNL, acesta refuzind insa sa dea si procentele aferente.
In ceea ce-l priveste, cel iesit pe locul doi in topul candidatilor PSD, Doru Damian, a precizat ca diferenta dintre el si Balcan este foarte mica, ceea ce spune multe: "Procentul este foarte mic, aproape nesemnificativ. Este un sondaj care trebuia facut, eu am satisfactia si mindria ca sint foarte aproape ca intentie de vot de niste oameni care au indeplinit niste functii importante in municipiu si judet. Consider ca aceasta diferenta care a existat intre noi este lamuritoare, dintr-un anumit punct de vedere. Respectam rezultatele si decizia conducerii organizatiei si, daca asta vor oamenii, asta vor avea. Daca mi se va cere sprijinul, pentru a participa la campania electorala a domnului Balcan, cu cel mai mare drag, am sa particip".
Precizam ca sondajul a fost realizat numai pe municipiu, pe un esantion de 1024 persoane, avind o marja de eroare de 3%, iar diferenta dintre voturile obtinute de Balcan si Damian a fost de circa 1%. Simionescu a precizat ca va mai fi facut un sondaj peste citeva luni, privind intentia de vot a brailenilor, insa, de acum inainte, Balcan este recunoscut ca si candidat oficial al PSD.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati pe facebook.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

Comentarii

 
 

INFORMAŢII CONTACT

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro

 

Director general: Monica Paraschiv

Director: Silvia Preda

Şef departament publicitate: Sorin Preda

Redactor Şef: Florentin Coman

Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu