Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Violentele rasiste din Sydney au continuat pentru a doua noapte consecutiv

Sapte persoane au fost ranite si 11 suspecti au fost arestati in cursul celei de-a doua nopti de violente cu caracter rasist inregistrate in suburbiile din sudul orasului Sydney, a anuntat, marti, politia australiana, citata de AFP.
Unsprezece persoane au fost arestate in timpul noilor incidente provocate de tinerii din suburbii ca represalii la agresiunile rasiste comise duminica de tineri australieni pe o plaja din oras.
Localnicii sustin ca agresorii au vandalizat intre 30 si 40 de vehicule si mai mult magazine.
In suburbia Brighton-Le-Sands, grupuri de tineri au aruncat pietre impotriva unor vehicule ale fortelor de interventie. In cartierul cu majoritate musulmana Lakemba, aproximativ 500 de tineri care sustineau ca se tem de un atac au inaltat baraje in apropiere de o moschee locala, dupa rugaciunea de seara. Ei s-au imprastiat, dupa scurte ciocniri cu politia.
Confruntarile au inceput duminica seara, pe plaja Cronulla (sud), unde 5.000 de persoane au protestat fata de agresarea, la inceputul lunii decembrie, a doi salvamari voluntari de catre un grup de tineri din suburbii.
Categorie articol: 

Din cauza unor probleme ce țin de platforma Facebook, secțiunea “Comentarii” de pe platforma noastră online nu este, pentru moment, funcțională. Ne cerem scuze pentru acest incovenient și sperăm că situața va fi rezolvată cât mai curând.

Va puteți exprima opiniile, în continuare, pe pagina Facebook a cotidianului nostru,

https://www.facebook.com/Obiectiv.VoceaBrailei

Like / Share

Comentarii