Mergi la conţinutul principal

Violatorul din Lacu Dulce rămâne cu 10 ani de închisoare

după ce a fost condamnat în primă instanţă, inculpatul Marinică Leonard I. a formulat apel la Curtea de Apel Galaţi şi a sperat la o pedeapsă mai uşoară • magistraţii au respins cererea individului care a batjocorit o copilă de numai 12 ani, fiica unui fost amic • violatorul a rămas cu pedeapsa de 10 ani închisoare

 

Ghinion! Deşi a sperat la o pedeapsă mai blândă, în urma apelului formulat la instanţa superioară, violatorul din Lacu Dulce nu a primit veşti bune. Inculpatul Marinică Leonard I., cel care a batjocorit o copilă de numai 12 ani, are de executat 10 ani de închisoare pentru viol. Recent, magistraţii Curţii de Apel (C.A.) Galaţi au respins apelul formulat de individ împotriva sentinţei primei instanţe. “Respinge, ca nefondat, apelul formulat de inculpatul I. Marinică Leonard împotriva sentinţei penale nr. 1795/2019 a Judecătoriei Brăila. Menţine starea de arest a inculpatului şi deduce din pedeapsa aplicată acestuia durata reţinerii şi arestării preventive cu începere de la 22.10.2018 la zi. Obligă pe apelantul-inculpat I. Marinică Leonard la plata a 160 lei cheltuieli judiciare către stat în apel. Suma de 868 lei reprezentând onorariu apărător desemnat din oficiu pentru inculpat şi onorariul apărătorului din oficiu pentru intimata-persoana vătămată minoră G.N. A., vor fi avansate din fondul Ministerului Justiţie către Baroul Galaţi. Definitivă”, este soluţia pronunţată în şedinţă publică de CA Galaţi.

La sfârşitul anului trecut, inculpatul I. Marinică Leonard a primit sentinţa la Judecătoria Brăila, instanţa care a rejudecat dosarul de viol, în urma deciziei instanţei superioare. Iniţial, violatorul fusese condamnat la 6 ani închisoare, însă apoi s-a ajuns la o pedeapsă de 10 ani închisoare. Fapta a fost comisă în octombrie 2018, minora fiind supusă unor acte sexuale cu violenţă, faţă de care nu a putut reacţiona, în locuri dezafectate din cartierele Obor şi Hipodrom.

În luna august 2019, magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis rejudecarea dosarului în care inculpatul I. Marinică Leonard era acuzat de infracţiunea de viol. Asta după ce inculpatul, dar şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila, au formulat apel împotriva sentinţei iniţiale de 6 ani închisoare.

Inculpatul mai era judecat într-un alt dosar la Iaşi - Judecătoria Răducăneni, pentru act sexual cu un minor, el fiind condamnat la doi ani închisoare la care se adaugă pedeapsa de 140 zile amendă, cu o sumă corespunzătoare unei zile amendă de 10 lei, total amendă – 1.400 lei.

 

S-a dat alarma privind dispariţia fetei

 

Reamintim că, la data de 20 octombrie 2018, într-un mesaj postat pe Facebook, se anunţa faptul că o minoră de 12 ani, care locuia împreună cu tatăl ei, în cartierul Lacu Dulce, a fost dată dispărută. Tatăl fetei a sesizat la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila dispariţia fiicei sale, iar a doua zi, duminică - 21 octombrie, tatăl a sunat din nou la 112 şi a anunţat că fiica sa a fost violată. Poliţiştii şi procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila au dat startul anchetei şi au stabilit că suspect de comiterea violului era chiar I. Marinică Leonard, cel despre care anunţaseră vecinii pe Facebook, fiind postată şi o fotografie cu acesta, fost amic al tatălui fetei.

După cum au stabilit procurorii, inculpatul a luat-o cu el pe copila de 12 ani, în octombrie 2018, iar tatăl a pornit în căutarea ei prin cartierele Obor şi Lacu Dulce, însă nu i-a dat de urmă. Potrivit anchetatorilor, inculpatul Marinică Leonard a mers cu fata pe lângă gardul cimitirului din Obor, într-o zonă cu vegetaţie abundentă, apoi s-a oprit în spaţiul dezafectat unde funcţionase un abator. Aici a întreţinut un raport sexual forţat cu fetiţa, asta după ce bărbatul ar fi lovit-o pe copilă. Violatorul a mers apoi cu fata la un centru termic dezafectat dintre două blocuri din cartier Hipodrom, unde s-a consumat al doilea raport sexual normal. Întrucât fata sângera abundent, violatorul s-a speriat şi a condus-o pe fetiţă pănă în apropierea liniei de cale ferată spre cartier Lacu Dulce, apoi a trimis-o acasă şi a atenţionat-o să nu spună ce a păţit. Minora a povestit că a fost bătută şi violată de inculpat. În urma sesizării transmise, poliţiştii au reuşit să îl prindă pe bărbatul acuzat, acesta fiind arestat la data de 23 octombrie 2018 pentru infracţiunea de viol.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro