Mergi la conţinutul principal

Violatorul bătrânei din Lacu Sărat. De la 6 ani, la 8 ani închisoare

• individul de 32 de ani care a violat o bătrână din Lacu Sărat a primit pedeapsă mai aspră la Curtea de Apel Galați • magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul A. Mihăiță la pedeapsa rezultantă de 6 ani și 4 luni închisoare, iar în urma apelului acesta a primit pedeapsa de 8 ani • la jumătatea lunii decembrie 2022, a pătruns în locuința unei femei de 72 de ani din Lacu Sărat și a întreținut raporturi sexuale cu aceasta

 

Pedeapsă mai grea pentru bărbatul care a violat o bătrână din localitatea Lacu Sărat.

După apelul procurorilor, instanța superioară a dispus majorarea pedepsei aplicate

în primă instanță. Magistrații Judecătoriei Brăila l-au condamnat pe inculpatul A. Mihăiță (n.r. - nume postat pe site-ul instanței), la pedeapsa rezultantă de 6 ani și 4 luni închisoare pentru infracțiunea de viol. La Curtea de Apel (C.A.) Galați, pedeapsa s-a mărit cu doi ani. ”Admite apelul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila împotriva sentinţei penale nr. 1205/02.10.2023 a Judecătoriei Brăila. Majorează cuantumul pedepsei aplicate inculpatului A. Mihăiţă pentru săvârşirea infracţiunii de viol prevăzută de art. 218 alin 1 Cod penal, de la 6 ani închisoare, la 8 (opt) ani închisoare. Majorează cuantumul pedepsei rezultante stabilite în cauză la 8 ani şi 4 luni închisoare. Menţine starea de arest a inculpatului. Deduce din pedeapsa aplicată inculpatului perioada reţinerii şi arestării preventive de la data de 18.12.2022 la zi. Definitivă”, este soluția pronunţată recent.

Instanța a dispus prelevarea probelor biologice de la inculpatul A. Mihăiţă în vederea introducerii profilului său genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare. S-a respins ca nefondat apelul declarat de inculpat.

Procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului de 32 de ani, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunilor de viol și violare de domiciliu, după ce a batjcorit bătrâna din Lacu-Sărat. Individul a ajuns în spatele gratiilor în data de 18 decembrie 2022, iar măsura a fost apoi prelungită.

Reamintim că violatorul bătrânei din Lacu Sărat a fost prins în timp ce fugea spre Germania, apoi a fost trimis în judecată de procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoriei Brăila. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 14/15 decembrie, inculpatul a pătruns fără drept în imobilul persoanei vătămate S.E., situat într-o localitate din județul Brăila (n.r. - Lacu Sărat), iar în intervalul 01.30 – 03.00, prin amenințări și acte de violență fizică, a întreținut cu aceasta mai multe raporturi sexuale și acte sexuale orale. Persoana vătămată a suferit leziuni pentru care a necesitat 7-9 zile de îngrijiri medicale. Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Brăila, iar după condamnare a fost direcționat la CA Galați unde s-a dat sentința finală.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro