Mergi la conţinutul principal
Bătrână cu Alzheimer violată de un beţiv analfabet

Violator dovedit cu testul ADN

• în noiembrie anul trecut, Nicu Constantin, zis “Bestia”, s-a îmbătat şi a dat buzna peste o bătrână de 84 de ani, diagnosticată cu “demenţă Alzheimer, formă medie, HTA” care, în acel moment croşeta fără să ştie ce i se întâmplă • atacatorul a întrerupt alimentarea cu energie electrică şi a folosit telefonul mobil pe post de lanternă • după ce a fost batjocorită, victima a ieşit în curte desculţă şi îmbrăcată sumar, însă vecinii au refuzat să-i sară în ajutor • iniţial, s-a crezut că violatorul este “Vasile”, un vecin pe care victima îl acuza de toate relele • până la urmă, testul ADN l-a indicat pe adevăratul autor, iar acesta a recunoscut acuzaţiile

 

Bătrână bolnavă şi fără discernământ, în vârstă de 84 de ani, atacată în propria casă şi violată de un beţiv de 39 de ani, poreclit “Bestia”, care s-a pripăşit în curtea unui consătean şi care locuieşte într-o amărâtă de rulotă.

Cazul “Bătrână violată la Tudor Vladimiescu” i-a pus pe jar pe poliţiştii şi pe procurorii brăileni care n-au închis un ochi până când nu au adunat probe suficiente împotriva agresorului sexual, pentru a-l putea da pe mâna judecătorilor. În momentul în care a fost sesizată poliţia, persoana reclamantă l-a indicat pe un alt bărbat din localitate care habar nu avea că este suspectat de viol.

Astfel, în dimineaţa zilei de 25 noiembrie 2017, la ora 9:40, brăileanca G.M. a sesizat poliţia prin numărul pentru urgenţe 112, afirmând că, în noaptea precedentă, mama sa, în vârstă de 84 de ani, a fost violată de Vasile I., vecinul ei din localitatea Tudor Vladimirescu. Oamenii legii s-au deplasat la faţa locului şi au declanşat cercetările.

Poliţiştii au stat de vorbă şi cu cea de a doua fiică a victimei, G.N., care a precizat că mama sa este bolnavă şi că locuieşte singură, fiind pusă sub interdicţie din pricina afecţiunilor de care suferă, mai precis demenţă Alzheimer medie. Brăileanca a mai spus că, în dimineaţa zilei de 25 noiembrie 2017, în timp ce se afla împreună cu sora sa în autobuzul ce efectua cursa Brăila - Tudor Vladimirescu, a fost sunată de o mătuşă, care i-a spus ce s-a întâmplat cu mama sa, indicându-l, totodată, pe Vasile drept posibil autor. Aceasta a mai spus că “din cauza afecţiunilor psihice, mama sa trăieşte din amintiri şi despre tot ce i se întâmplă rău îl acuză pe numitul I. Vasile”. Este şi motivul pentru care fiicele făceau zilnic drumul Brăila - Tudor Valdimirescu, pentru a-şi îngriji mama. Noaptea, însă, bătrâna rămânea singură.

Adevăratul autor al violului de la Tudor Vladimirescu avea să fie identificat în mai puţin de 24 de ore, imediat după ce a fost efectuată cercetarea la locul faptei. Este vorba de Nicu Constantin, de 39 de ani, analfabet şi fără ocupaţie, care locuieşte într-o rulotă, pe strada Crinului.   

 

Violatorul Nicu, zis “Bestia”, se destăinuie

Potrivit declaraţiilor date la poliţie chiar de autorul violului, în seara zilei de 24 noiembrie 2018, acesta s-a cinstit cu ţuică împreună cu un brăilean (despre care ştia că a moştenit o casă în comuna Tudor Vladimirescu) după care s-a deplasat la cafe-barul “La Jeni”, de pe strada Brăilei, unde a băut bere până la ora închiderii. Noaptea târziu, ameţit de băutură, Nicu Constantin (zis “Bestia”) a plecat către domiciliul din rulotă, dar pe drum s-a hotărât să o batjocorească pe bătrâna de 84 de ani, despre care ştia că este bolnavă şi că locuieşte pe aceeaşi stradă cu el. Procurorul de caz precizează:

“Când a ajuns în dreptul imobilului ... inculpatul a verificat dacă poarta este închisă şi, constatând că este asigurată cu un zăvor, a sărit gardul apoi a mers prin curte, până la uşa de acces în casă. A văzut printr-una dintre ferestre că bătrâna era în pat, că avea lumina aprinsă şi croşeta. După aceasta, a observat că una dintre ferestrele casei nu era asigurată şi a tras de ea, a deschis-o şi apoi a sărit în casă. Imediat, inculpatul a aprins lanterna de la telefonul mobil pe care îl avea asupra sa, pentru a identifica tabloul electric”.

Cum era de aşteptat, violatorul a desfiletat siguranţele fuzibile de la tablou, iar după ce casa s-a cufundat în beznă a dat buzna în odaia bătrânei bolnave, care a încercat, totuşi, să se lupte cu agresorul. După ce a violat-o pe bătrâna de 84 de ani, Constantin a sărit gardul în stradă şi s-a dus de s-a culcat în rulotă. El le-a spus anchetatorilor că bătrâna s-a opus, deşi este bolnavă şi că nu l-a recunoscut din pricina bolii psihice de care suferă.

Anchetatorii au reuşit să recolteze probe ADN de la locul faptei, precum şi salivă de la presupusul autor, acestea find trimise pentru expertizare la Institutul Naţional de Criminalistică din Bucureşti. Rezultatele au fost cele aşteptate de anchetatori, astfel că fapta “Bestiei” a fost dovedită şi pe cale ştiinţifică.

Potrivit Serviciului Judeţean de Medicină Legală Brăila, victima agresiunii de la Tudor Vladimirescu prezintă diagnosticul “Demenţă Alzheimer, formă medie, HTA”. Boala de care suferă bătrâna a determinat abolirea capacităţii psihice, aceasta aflându-se în imposibilitatea de a-şi exprima voinţa.

Un martor al acuzării le-a spus anchetatorilor că Nicu, zis “Bestia”, ar fi mai încercat să violeze o bătrână, în urmă cu câţiva ani. Inculpatul are antecedente penale, precizează reprezentantul parchetului.

 

Bătrâna a cerut în zadar ajutorul vecinilor

Vecinul acuzat pe nedrept de viol, Vasile I., le-a spus poliţiştilor că nu a mai intrat în curtea bătrânei de vreo şapte ani şi că, de vreo doi-trei ani, aceasta “îl tot acuză de lucruri neadevărate, din cauza afecţiunilor psihice”. Bărbatul a mai precizat că, în noaptea în care s-a petrecut violul, nici măcar nu a ieşit din casă, ci s-a aflat în permanenţă împreună cu soţia şi cei trei copii.

Soţia lui Vasile i-a confirmat acestuia alibiul, afirmând, totodată, că, din pricina bolii, bătrâna “a căpătat o obsesie faţă de soţul său, acuzându-l de tot ce i se întâmplă rău”.

Nu în ultimul rând, C.S., vecină cu bătrâna batjocorită în luna noiembrie, a declarat că, în noaptea de 24/25 noiembrie 2017, în jurul orei 2:00, a auzit zgomote şi strigăte afară, în curte, şi că a privit pe fereastră, ca să vadă despre ce este vorba.

“A privit pe fereastră şi a văzut-o pe vecina sa ... îmbrăcată cu cămaşa de noapte, cu părul răvăşit şi fără încălţăminte în picioare. Martora a ieşit afară din casă şi vecina sa i-a spus că o persoană necunoscută a pătruns în locuinţa sa şi a încercat să o violeze. Martora s-a speriat şi a rugat-o pe ... să plece şi să caute ajutor în altă parte, pentru că ea este bătrână şi nu o poate ajuta”, precizează procurorul care a supravegheat cercetările în dosarul “Tudor Vladimirescu”.

La data de 29 noiembrie 2017, a fost efectuată reconstituirea faptei comise de Nicu Constantin, zis “Bestia”, care a recunoscut acuzaţiile puse pe seama sa şi care le-a relatat anchetatorilor cum a batjocorit-o pe bătrâna de 84 de ani.

Autorul agresiunii sexuale de la Tudor Vladimirescu a fost reţinut pe ordonanţă, pentru 24 de ore, în ziua de 27 noiembrie 2017, ulterior acesta fiind arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunilor de viol şi violare de domiciliu.

Cazul se află acum în atenţia magistraţilor de la Judecătoria Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro