Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Vinzatori ambulanti de flori romani, arestati in Finlanda

Patru cetateni romani au fost arestati de politia din Helsinki, fiind acuzati de implicare in furturi comise de o retea de cersetori si vinzatori ambulanti de flori, iar autoritatile vor lua in considerare si posibilitatea expulzarii acestora, relateaza Helsingin Sanomat, in editia electronica.
In timpul unor perchezitii efectuate recent, politia finlandeza a descoperit bunuri furate in doua furgonete folosite de cersetorii romani ca loc de dormit. In urma operatiunii - in cursul careia au fost gasite mai multe telefoane mobile furate, camere video, playere si cel putin un sistem de navigare GPS - politistii au arestat patru cetateni romani, dintre care trei au fost predati in custodia Tribunalului districtual din Helsinki.
Unele dintre bunuri erau impachetate si lipite in spatele panourilor de pe tavanul vehiculelor, a declarat Petri Juvonen, de la politia din Helsinki. Printre persoanele arestate se afla o femeie in virsta de 60 de ani si doi barbati de 30 de ani, unul dintre ei fiind fiul femeii. Toti trei vindeau flori in centrul orasului Helsinki si ar putea ramine timp de doua luni in arest preventiv.
Initial, politia credea ca vinzatorii de flori ambulanti nu sint implicati in furturi. "Credeam ca opereaza in sectorul propriu. Acum se pare insa ca ei faceau totul - acest furt are legatura cu cersitul si vinzarea de flori", a precizat Juvonen.
El nu a putut aprecia citi cersetori romani se afla in regiunea Helsinki, insa fotografiile continute de camerele foto recuperate sugereaza ca in aceste activitati ar putea fi implicate mult mai multe persoane decit cele care foloseau rulotele perchezitionate de politie.
Juvonen a precizat ca vinzatorii de flori si cersetorii romani apar cu regularitate in Helsinki in perioada verii, dar pina acum nu ramineau in tara si in lunile de toamna.
Politia finlandeza afirma ca, inainte, in furturi erau implicate numai femei care aveau legatura cu bandele de hoti de buzunare romanesti. "Acum, sint implicati si barbati, si femei", a spus Juvonen. In plus, grupul a calatorit si in sudul Finlandei si se afla in tara de mai mult timp, primii sosind in luna mai.
Juvonen a apreciat ca politia din Helsinki nu poate pune capat cersetoriei legate de activitati infractionale decit dind dovada de vigilenta sporita. "Riscul de arestare si pedepsire trebuie sa fie atit de mare, incit ei sa considere ca nu merita sa vina in Finlanda sau sa stea aici", a spus el.
Comandantul diviziei de investigatii de la Politia pentru cetateni straini, Jaakko Heinila, apreciaza ca atit cersetoria, cit si infractiunile legate de aceasta vor fi prezente in Finlanda pe termen lung si a precizat ca autoritatile vor lua in considerare si posibilitatea expulzarii cetatenilor romani retinuti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii